Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kikapott a Fradi a Dinamótól, negyedik helyen zárt a csoportban

Eurosport
Eurosport

Publikálva 08/12/2020 - 20:54 GMT+1

A találkozóról folyamatosan frissülő cikkben számolunk be.

Fotó: Eurosport

Kedden befejezi szereplését a Bajnokok Ligájában a Ferencváros, hiszen az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a zöld-fehérek nem juthatnak tovább a csoportból. Maradt azonban tét az utolsó találkozóra is, amennyiben legyőzi a Dinamo Kijevet, csoportharmadikként az Európa-liga főtábláján folytathatja nemzetközi szereplését Sergiy Rebrov csapata. A találkozóról folyamatosan frissülő cikkben számolunk be.

Itt a vége. 1-0-ra megnyerte Popov góljával a mérkőzést a Dinamo Kijev, ezzel megszerezte a csoport harmadik helyét. Vereségével negyedik helyen zárt a Ferencváros, így számára véget ért a nemzetközi szereplés. Rebrov csapata hat mérkőzésen egy pontot gyűjtött, 5 lőtt gól mellett 17-et kapott a sorozatban. 
Rebrov időközben elhasználta az összes cserelehetőségét: Botkát, Makot és Bolit küldte a pályára, Lovrencsics, Zubkov és Tokmac számára véget ért a mérkőzés. 
78. perc - Zubkov lőhetett szemben a kapuval, kicsivel több mint 16 méterről - picit pontatlan volt a lövés. 
73. perc - Rebrov eddig várt a cserékkel, pályára küldte Isaelt és Baturinát is, Uzunit és Kharatin helyére szálltak be. Ezzel támadóbb felfogású lett a Fradi, de most nincs más választása a magyar csapatnak. 
61. perc - Rögtön válaszolhatott volna a Fradi, de Uzuni lövését bravúrral kitolta a jobb alsóból Bushchan. 
60. perc - Baj van, vezet a Dinamo Kijev, így már két gólt kellene szereznie a hátralévő fél órában a Fradinak. Egy bal oldalról érkező szabadrúgást csúsztatott meg Popov Kharatin mellett, Dibusz már tehetetlen volt. 
58. perc - Hoppá! Elkezdték célba venni a kaput a csapatok. Most épp Tsyngakov tette kapásból kapu felé a középre lőtt labdát, de a megoldás nem volt különösebben jó, Dibusz könnyedén védett. 
55. perc - Tokmac lábában ott volt a vezetés, de a lövése középre ment - azért Bushchan így sem védte könnyedén. Zubkovot kell nagyon dicsérni, az akciót az ő harcias játéka készítette elő: három ember között megtartotta a labdát, és kiváló passzal ugratta ki a norvég válogatott szélsőt. 
48. perc - Most volt némi zavar az erőben, ami a Fradi-védelmet illeti - többször nem sikerült felszabadítani a tizenhatoson belül, a lövések azonban szerencsére levágódtak a blokkokról. Garmash nagyon szerette volna elhitetni, hogy őt bizony bántották, de a visszajátszás alapján nem tűnt úgy, hogy bántotta volna őt Dvali. Ellen ellenére ápolni kellett a Dinamo játékosát. 
Elkezdődött a második félidő, egyik edző sem cserélt. 
45 perc elteltével kijelenthető, hogy nagy taktikai csata zajlik a pályán, de a labda gömbölyű és a mérkőzés 90 percig tart, minden megtörténhet tehát. - Viccet félretéve, tényleg nem ez volt a legeseménydúsabb félidő a Bajnokok Ligája történetében, de várható volt, hogy az ukránok inkább védekezni fognak, a Ferencváros pedig szintén nem az a csapat, amelyik 10 mezőnyjátékossal rohamozza az ellenfél kapuját. A zöld-fehéreknél van többet a labda, de ez többnyire passzív labdatartás, és tökéletesen megfelel a kijeviek elképzeléseinek. A legnagyobb lehetőségek a letámadásokat követően kínálkoztak - többször is sikerült zavarba hozni a hazai védelmet. Valószínűleg a második félidőben sem nagyon változik a mérkőzés képe, legalábbis a hajráig biztosan ez várható. 
44. perc - Bal oldalról ívelt középre szabadrúgásból a Dinamo Kijev, Popov fejelt .- azaz fejelt volna, inkább könyöknek tűnt az - mindenesetre fölé ment. 
37. perc - Heister labdavesztését követően alakult ki gólhelyzet a Dinamo Kijev kapuja előtt - jól működött ugyanis a Fradi visszatámadása. Uzuni ívelését követően Zubkov került helyzetbe, de győzött a túlerő, így lövés helyett szöglet lett az eredmény. 
Működik most a Ferencváros letámadása, időnként zavarba lehet hozni a hazai játékosokat. Talán ez kínálja a legtöbb esélyt a gólszerzésre. 
25. perc -  Ez most komoly lehetőség volt a Fradi előtt. Laidouni labdaszerzését követően Tokmac vezethette rá a Dinamo-védőkre a labdát, egy cselt követően a lövésig is eljutott, de pontatlanul célzott. 
20. perc - Büntetőgyanús jelenetek a Dinamo Kijev kapuja előtt:  Sydorchuk kezéhez ért hozzá a labda, nagyon úgy tűnt az ismétlések alapján, hogy a tizenhatoson belül. A játékvezető tovább engedte, a VAR pedig nem elemezte hosszabban a jelenetet. 
Egyelőre többet van a Fradinál a labda, de egyik csapat sem vállal igazán sok kockázatot. Egyelőre a zöld-fehérek nem mernek kinyílni, a Kijevnek pedig a döntetlen is tökéletesen megfelel - éppen ezért többnyire mély blokkban várja a vendégek támadásait és a kontralehetőségeket  keresi. 
7. perc - Dibusz góltól mentette meg csapatát. Tsyngakov jobb oldali beadása veszélyesen kanyarodott középre, a védők már verve voltak, így nagyon kellett a magyar kapus közbeavatkozása, remek kijövetellel lopta le Verbic fejéről a labdát. 
Nem irigylésre méltóak a kijevi időjárási körülmények, -6 fok van, de hőérzetre inkább -11. 
3. perc - Nem kellett sokat várni az első ferencvárosi próbálkozásra, Lovrencsics lőtt 17 méterről. Pont a kapu mellé.  
Csak a rend kedvéért: a Ferencvárosnak nyernie kellene a Dinamo Kijev ellen, hogy az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytathassa. Papíron a döntetlen is elegendő lenne, de a budapesti 2-2 után minimum 3-3-as eredménytől jó az iksz a zöld-fehéreknek. 
Megvannak a hivatalos kezdőcsapatok, a Fradi a szokásos 4-3-3-ban lép pályára. 
Dinamo Kijev: Bushchan; Kedziora, Zabarnyi, Popov, Mykolenko; Shaparenko, Sydorchuk, Garmash; Tsyngakov, Verbic, De Pena

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Laidouni, Kharatin, Somalia - Uzuni, Tokmac, Zubkov
Összefoglaltuk a lehetséges forgatókönyveket az utolsó fordulóra:
Rebrov szerint játékosai nem félnek a Kijevtől:
Előzetesünk:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés