Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Harcban a Fradi Európáért, kieshet a Real Madrid a BL-ből

Eurosport
Eurosport

Publikálva 08/12/2020 - 13:21 GMT+1

A csoportkör utolsó mérkőzései előtt végigvettük, kik reménykedhetnek még a nemzetközi szereplésben.

Fotó: Eurosport

Magyar érdekeltségű mérkőzésekből sem lesz hiány a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, hiszen az Európa-ligára hajtó Ferencváros mellett a BL-nyolcaddöntőért küzdő Szoboszlai Dominiknak és Gulácsi Péternek is szurkolhatunk. Egyenként megvizsgáltuk a csoportokat, hol maradtak még izgalmak, és milyen variációk szerint alakulhat ki a végső sorrend. 

Az utolsó fordulót megelőzően kilenc csapatnak már biztos a helye a nyolcaddöntőben. Közülük a Bayern, a Liverpool, a Chelsea és a ManCity a csoportelsőséget is megszerezte, így a hétközi BL-fordulóban várhatóan pihentetik a kulcsembereiket - amelynek közvetve a továbbjutásra is hatása lehet. A többi csoportban még kérdéses a sorrend, hét hely pedig kiadó a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, ezekért várhatóan öldöklő küzdelem folyik majd. Ráadásul azokban a csoportokban is van még tét, ahol látszólag minden fontos kérdés eldőlt.
Már kvalifikált:
  • Barcelona
  • Bayern (csoportelső)
  • Chelsea (csoportelső)
  • Dortmund
  • Juventus
  • Liverpool (csoportelső)
  • Manchester City (csoportelső)
  • Porto
  • Sevilla
EL-ben folytatja:
  • Krasnodar
Kiesett, de EL-be kerülhet:
  • Lokomotiv Moszkva
  • Olympiakosz
  • Marseille
  • Dinamo Kijev
  • Ferencváros
Negyedikként zár:
  • Midtjylland
  • Rennes
  • Zenit
  • İstanbul Başakşehir

A-csoport

Azzal, hogy az Atlético egy hajrában bekapott gólt követően leikszelt a tartalékos Bayern Münchennel, Diego Simeone csapatára sorsdöntő mérkőzés vár az utolsó csoportmérkőzésen. Számolgatni éppenséggel nem nagyon kell, hiszen épp a Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburghoz utaznak, ahol egyetlen dolga lesz a csapatnak: elkerülni a vereséget. Az osztrákoknak mindenképpen győzelemre lenne szükségük a továbbjutáshoz, emellett az EL-indulásuk sem biztos: a Lokomitiv előzhet, amennyiben legyőzi a Bayernt és a Salzburg nem veri meg az Atlétit.

B-csoport

Ha ezt a csoportot egyetlen mémmel kellene jellemezni, valószínűleg a csodálkozó Pikachut választanánk. Itt tényleg ritkán látott körbeverések születtek, ráadásul a lehető legváratlanabb formában. Arra még csak-csak fel lehetett készülni, hogy az Intert oda-vissza legyőzi a Real Madrid, ám azt legfeljebb a legőrültebb sportfogadók merték megtenni, hogy az ezer sebből vérző Shakhtar is megteszi ugyanezt a 13-szoros BEK/BL-győztessel. Így az utolsó fordulóhoz érve még mindenki reménykedhet a továbbjutásban.
picture

Ideas_Surprised_Pikachu_HD-min.jpg

Fotó: Eurosport

A legnehezebb helyzetből az Inter indul, amelynek nem elegendő a Shakhtar elleni győzelem, de a másik mérkőzésen vagy a Borussiának vagy a Realnak nyernie kell - ha az a meccs döntetlen, a milánóiak búcsúznak a sorozattól. A többi csapatnak a saját kezében van a sorsa: egy győzelemmel biztosíthatják a helyüket a nyolcaddöntőben. A Mönchengladbachnak biztosan elegendő lenne a döntetlen is a továbbjutáshoz, a Shakhtarnak és a Realnak viszont iksz esetén matekozni kell, de itt az ukránok indulnak jobb helyzetből.
A Shakhtarnak egy Inter elleni döntetlen esetén az is elegendő, ha a Real Madrid nem nyeri meg a maga mérkőzését, amennyiben viszont Zidane csapata ikszel le az utolsó körben, az Internek le kell győznie a Shakhtart, hogy a spanyolok jussanak tovább.

C-csoport

Mind közül ez az egyik legnyugodtabb négyes, hiszen a Manchester City nem csak a továbbjutást, de a csoport első helyét is bebiztosította az előző körben, illetve az is eldőlt, hogy a Porto zár a második helyen. Magyarán itt már csak azt a kérdést kell eldönteni, hogy az Olympiakosz vagy a Marseille folytathatja-e a második számú európai kupasorozatban. Idegenben lőtt több góljának köszönhetően a görögök vannak jobb helyzetben, ha legalább annyi pontot szereznek az utolsó körben, mint a Marseille, bejutnak az EL-be.

D-csoport

Jürgen Klopp ezúttal nyugodtan hátradőlhet és kiélvezheti, hogy ezúttal büntetlenül pihentetheti kulcsembereit, a Liverpool ugyanis továbbjutott, ráadásul csoportelsőként. Az angolok mögötti pozícióért viszont igazi ki-ki mérkőzés lesz az Ajax és az Atalanta között: az olaszok egypontos előnnyel fordulnak az utolsó körre, így az amszterdami meccsen a döntetlen is elegendő a továbbjutásukhoz. Az Atalantától azonban távol van ez a mentalitás, az Ajaxnak pedig amúgy is győzelemre kell játszania, így garantáltnak tűnik a szórakoztató meccs.

E-csoport

Erre a négyesre talán kár is vesztegetni a szót, hiszen már az előző fordulóban kialakult a Chelsea-Sevilla-Krasnodar-Rennes sorrend.

F-csoport

Az utolsó körhöz érve a Dortmundnak már nem kell aggódnia a továbbjutást illetően, viszont az első helyét még elveszítheti, így Lucien Favre nem veheti félvállról a már biztosan csoportnegyedik Zenit elleni meccset. Az igazán éles küzdelem természetesen a Lazio és a Brugge között lesz, hiszen a belgák egy esetleges idegenbeli győzelemmel még megelőzhetnék Simone Inzaghi csapatát. Értelemszerűen a Laziónak egy döntetlen is elegendő lenne a továbbjutáshoz, és ismerjük a mondást: ha egy olasz csapatnak elegendő a döntetlen...

G-csoport

A sorsolás ismeretében a Fradi nem reménykedhetett a csoport harmadik helyénél jobb szereplésben - erre pedig még van esélyük a zöld-fehéreknek. Ehhez az kell, hogy legyőzzék a Dinamo Kijevet, vagy egy legalább hatgólos döntetlennel (3-3) búcsúzzanak a sorozattól. Ezzel egyébként az Európa-ligában folytathatnák nemzetközi szereplésüket. Maradt tétje a csoport másik mérkőzésének, igaz, a Juventus csak akkor előzheti meg a Barcelonát, amennyiben három góllal verik a katalánokat, vagy a 2-0-t leszámítva kétgólos különbséggel nyernek.

H-csoport

Az utolsó fordulóban három kilencpontos csapat küzd a továbbjutásért. Papíron a Paris Saint-Germain feladata a legegyszerűbb, az Isztambul Basakhsehir legyőzése nem tűnik megoldhatatlannak hazai pályán. A másik találkozó már érdekesebb lehet: amennyiben a Manchester United elkerüli a vereséget Lipcsében, bejut a legjobb tizenhat közé. Mivel Gulácsi Péteréknek a döntetlen csak a PSG veresége esetén elegendő a továbbjutáshoz, nekik a győzelem kínálna reális esélyt a folytatás kiharcolására.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés