Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mi is várható a BL-nyolcaddöntőkben?

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/12/2018 - 13:03 GMT+1

Több slágerpárosítást is hoznak majd a nyolcaddöntők.

Fotó: Eurosport

Kisorsolták a Bajnokok Ligája 2018-2019-es szezonjának nyolcaddöntős találkozóit, amely több slágerpárosítást is hoz majd. Esélylatolgatás céljából átvesszük a nyolc párharcot, megvizsgáljuk, mire lehet számítani majd a február 12. és március 13. között rendezett találkozók során.

Schalke 04-Manchester City

A létező legrosszabb sorsolást kapta a Bundesligában szenvedő Schalke. Edzőjük Domenico Tedesco az egyik legjobb fiatal német edző, azonban csapata idén nem igazán tudja, hogy védekezésen vagy agresszív támadójátékon alapuló identitásuk legyen. A City könnyedén továbbjuthat, meglepő lenne, ha a Schalke izgalmassá tudná tenni ezt a párharcot. A Cityn óriási a nyomás, hogy végre a BL-ben is maradandót alkosson, többek között azért, mert tulajdonosaik ezen a színpadon keresztül próbálják létjogosulttá tenni futballon kívüli törekvéseiket.

Atlético Madrid-Juventus

A legkiegyenlítettebb párharcnak az Atlético-Juve derbi ígérkezik. Simeone csapata nem olyan kiegyensúlyozott idegenben, mint az argentin legszebb időszakaiban, de valószínűleg tavaszra lesznek kiélezve fizikálisan a spanyolok. Cristiano Ronaldo már BL-döntőben és BL-elődöntőben is megkeserítette az Atlético életét a spanyol bajnokságban termelt góljain kívül. Mindkét csapat évek óta a BL-trófeáról álmodozik, azonban idén Ronaldo érkezésével a Juventus szintet lépett. Nem ez lesz a leglátványosabb párharc, inkább taktikai csata és kevés gól fogja jellemezni a két meccset, de az izgalmak is garantáltak a két csapat futballfilozófiájának hasonlósága miatt.
picture

a-j.jpg

Fotó: Eurosport

Manchester United-Paris Saint-Germain
Párizsban örülhettek a sorsolásnak, hiszen a káoszban lévő Manchester Unitedet kapták. Elég nehéz esélyeket latolgatni, Mourinho távozik, és nem tudni, hogy januárban fognak-e játékosokat vásárolni az angolok. Legfrissebb információk szerint erre a kérdésre nem a válasz, ugyanis Glazerék nyitottak lennének a klub eladására 4 milliárd font (!) fejében, így addig sem akarnak fölösleges költekezésekbe bocsátkozni. A PSG BL rutinja csekély, és az évek során hatalmas betliket mutattak be a kieséses szakaszban. Hacsak a PSG korábbi években látott BL-ben mutatott szervezetlensége elő nem jön, Mbappé-Cavani-Neymar versus Smalling-Lindelöf-Valencia…?
picture

m-p.jpg

Fotó: Eurosport

Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund
Az egyik legszórakoztatóbb párharc a Spurs és a BVB ütközete lesz. A tavalyi két BL-csoportkörös meccsből nem igazán lehet kiindulni, hiszen tavaly gyenge szezont futottak a németek, azóta pedig új edzőjük, Lucien Favre alaposan átdolgozta a játékukat. Pochettino és Favre is szórakoztató támadójátékot játszat csapataival, remekül fejlesztenek fiatal játékosokat, és a szurkolók könnyen azonosulnak csapataik játékával. Nagy kérdés, elkészül-e a Spurs új stadionja, a White Hart Lane stadion az első mérkőzésig, hiszen egészen különleges lenne, ha ez lenne az első európai kupameccs az új stadionban, de ha a Wembley-ben lesz, az hátrány az angoloknak, hiszen az nem az ő stadionjuk, és a szurkolók is gyérebb hangulatot szoktak ott csiholni, ami kedvezhet a németeknek.
picture

t-d.jpg

Fotó: Eurosport


Olympique Lyon-Barcelona

A csoportkör egyik legjobb támadójátékát játszó Lyon a Barcával fog találkozni. Persze, a Barcelona elkerülte a nehezebb ellenfeleket, de mégsem szabad lebecsülni a Lyont. Fekir, Aouar, Ndombele, Traoré mind kiváló játékosok, és Bruno Genesio taktikája Pep Guardiolának is gondot okozott a csoportkörben. A Lyon az esélytelenebb, és nyilván Lionel Messi a Jolly Joker a pakliban. Ám ha a Lyon proaktív lesz, és nem fog túlságosan visszahúzódni, meglesznek az ő lehetőségeik is.
A Barcelona nehéz lesz megállítani, amikor Messi, Suárez, Dembélé és Coutinho rohamozzák az ellenfél kapuját, de a Barca az utóbbi években mutatott valamilyen gyengeséget, amely végül a vesztét okozta a BL-ben. Védekezésben komoly gondot jelenthet a francia csapat fiatal, gyors személyzete.

AS Roma-FC Porto

A Róma kapta a legkönnyebb csoportelsőnek tartott Portót. A Porto azonban idén egészen jól teljesít, csoportgyőzelmük mellett a bajnokságot is vezetik Portugáliában. A Róma csak szenved a Serie A-ban, ezért a tavalyi BL-elődöntős nem az egyértelmű favoritja a párharcnak.

Ajax-Real Madrid

A Real Madrid sem panaszkodhat a sorsolásra, ám ez az Ajax akár még veszélyes is lehet a címvédőre. Matthijs De Ligt, Frenkie De Jong, Hakim Ziyech, és társaik kiváló focit játszottak a csoportkörben, ahol két pontot szereztek a Bayern München ellen is, továbbá legyőzték a Benficát is. Ha az Ajax nem ijed meg, és nagy tempót tud diktálni, ahogyan a bajorok ellen is, akár a szenzáció sem elképzelhetetlen. A Realnak kedvez az otthoni visszavágó is, azonban az Ajax komoly gondot okozhat ennek az öregedő, átalakulóban lévő Realnak.

Liverpool-Bayern München

A legnagyobb várakozást a Liverpool és a Bayern München találkozója fogja megelőzni. Jürgen Klopp ismét visszatér Németországba, évekkel azután, hogy csapatával kiverte a Dortmundot az EL-negyeddöntőjében. A Liverpool egyértelmű favoritnak tűnik, hiszen egy fiatal, erős, lendületes csapatról beszélünk, míg a Bayern egy öregedő, gyengébb, megkopottabb csapatot benyomását kelti.
Ha még akkor is Niko Kovać lesz a bajorok edzője, az komoly hátrányt jelent majd a világ egyik legjobb edzőjével, Jürgen Kloppal való csatározással szemben. Van Dijk eltiltás miatt kihagyja az odavágót, azonban ha a Liverpool túléli azt a meccset hazai pályán, a visszavágó még münchenben is pokoli lehet a bajoroknak. 
Összességében elmondható, hogy remek összecsapások várnak ránk, és a mérkőzések mögött meghúzódó történeti szálak is legalább olyan izgalmasnak fognak bizonyulni. A BL most téli álomra hajtja a fejét, addig pedig nagyon sok minden változhat, főleg a januári átigazolási időszaknak köszönhetően, ezért február elején érdemes lesz az esélyeket újra megvizsgálni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés