A szlovén sportvezető a három-három olasz és spanyol egyesület mellett kiváltképpen a hat angol klubhoz szólt, élesen bírálva az amerikai milliárdosokból, arab sejkekből és orosz oligarchákból álló tulajdonosi körüket.

Uraim, hatalmas hibát követtek el. Egyesek azt fogják mondani, hogy ez kapzsiság, mások megvető arroganciát és az angol futballkultúra semmibevételét fogják emlegetni. De ez nem számít. Ami számít, hogy még van idő meggondolni magukat. Mindenki követhet el hibákat - fogalmazott Ceferin, aki arra kérte az érintetteket, hogy az angol szurkolók iránti tiszteletből forduljanak vissza.
"Térjenek észhez! Nem a futball iránti szeretet miatt, mert azzal nem rendelkeznek" - tette hozzá.
Foci-vb
Foci-vb: Pulisic volt az amerikaiak nyerőembere, az USA jutott nyolcaddöntőbe
7 ÓRÁJA
Ceferin egy Tottenham Hotspur-szurkolótól kapott emailből is idézett a beszéde során.
"Ha elolvassák ezt az emailt, közel állnak majd a síráshoz" - jelentette ki a sportvezető, aki úgy zárta szavait, hogy ezt a meccset nem veszíthetik el.
A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.
A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.
Forrás: MTI
Foci-vb
Foci-vb: Rashford duplázott, Anglia kiejtette Walest a brit rangadón
7 ÓRÁJA
Foci-vb
Történelmi pillanat a foci-vb-n: Női vezetőbíró fújja a németek pénteki meccsét
8 ÓRÁJA