A szlovén sportvezető a három-három olasz és spanyol egyesület mellett kiváltképpen a hat angol klubhoz szólt, élesen bírálva az amerikai milliárdosokból, arab sejkekből és orosz oligarchákból álló tulajdonosi körüket.

Uraim, hatalmas hibát követtek el. Egyesek azt fogják mondani, hogy ez kapzsiság, mások megvető arroganciát és az angol futballkultúra semmibevételét fogják emlegetni. De ez nem számít. Ami számít, hogy még van idő meggondolni magukat. Mindenki követhet el hibákat - fogalmazott Ceferin, aki arra kérte az érintetteket, hogy az angol szurkolók iránti tiszteletből forduljanak vissza.
"Térjenek észhez! Nem a futball iránti szeretet miatt, mert azzal nem rendelkeznek" - tette hozzá.
Labdarúgás
Magabiztos Fradi győzelem az Újpest ellen
14 ÓRÁJA
Ceferin egy Tottenham Hotspur-szurkolótól kapott emailből is idézett a beszéde során.
"Ha elolvassák ezt az emailt, közel állnak majd a síráshoz" - jelentette ki a sportvezető, aki úgy zárta szavait, hogy ezt a meccset nem veszíthetik el.
A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.
A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.
Forrás: MTI
Barclays FA WSL
Sima Arsenal győzelem az észak-londoni derbin
16 ÓRÁJA
Labdarúgás
Végre kiderül, melyik a kevésbé rossz csapat Észak-Londonban
21 ÓRÁJA