Karim Benzemát, a Real Madrid francia labdarúgóját zsarolási kísérletben való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé a szexvideós zsarolásként elhíresült ügy miatt.


A versailles-i ügyészség csütörtöki bejelentése szerint a 33 éves csatáron kívül további négy vádlottja van a büntetőügynek. A tárgyalás kezdetének időpontját még nem határozták meg.
"Ez a döntés éppen annyira abszurd, mint amennyire kiszámítható volt" - mondta Sylvain Cormier, a futballista ügyvédje, aki szerint védence "üldöztetésnek" van kitéve.
OTP Bank Liga
Kiütéses Fehérvár-győzelem a forduló zárómeccsén
8 ÓRÁJA
Az 52-szeres francia válogatott Mathieu Valbuena 2015 júniusában tett panaszt, mert egy ismeretlen felhívta, és közölte vele: birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.
Valbuena egyértelműen Benzema ellen vallott | Eurosport
Mathieu Valbuena először beszélt válogatottbeli csapattársának, Karim Benzemának az őt ért zsarolási ügyben játszott szerepéről, méghozzá egyértelműen vádolva a Real Madrid labdarúgóját. "Amit Benzema tett, azt én a legnagyobb ellenségemmel sem csináltam volna meg" - fogalmazott egyértelműen a középpályás, akit egy szexvideóval próbáltak zsarolni még a nyár folyamán.
A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette: határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.
Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, és azóta is tagadja, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.
Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. A csatár a Real Madridban több mint 250 gólt szerzett, és a többi között négy Bajnokok Ligáját, valamint három spanyol bajnoki címet nyert a királyi gárdával.
MTI
Premier League
Duplával köszönt be Haaland, győzelemmel rajtolt a címvédő a PL-ben
10 ÓRÁJA
Bundesliga
Gulácsiék idegenbeli döntetlennel indították a szezonjukat
12 ÓRÁJA