Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kirúgták Schäferék sikeredzőjét, aki BL-ig vezette a csapatot

Rizmayer Bence

Frissítve 15/11/2023 - 11:49 GMT+1

Bundesliga - A német élvonalban szereplő Union Berlin szerda délelőtt jelentette be hivatalos felületén, hogy megválik a csapat edzőjétől, Urs Fischertől.

Urs Fischer és Schäfer András

Fotó: Getty Images

Urs Fischer 2018 nyarán vette át az akkor még másodosztályú Uniont, mellyel előbb feljutott a Bundesligába, majd négy idény alatt elérték a Bajnokok Ligája csoportkörét.
A berliniek legutóbbi 14 mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, ráadásul ezeken a találkozókon csak egy döntetlent tudtak felmutatni, így nem meglepetés, hogy megváltak a svájci vezetőedzőtől - utoljára még augusztusban győzték le a Darmstadtot.
A Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin a 2022-23-as idényben története legjobb eredményét elérve, a 4. pozícióban zárta a Bundesligát, ennek köszönhetően története során először indulhatott a Bajnokok Ligájában. A csoportkörben eddig 4 mérkőzésen 1 pontot szereztek, így már biztos, hogy tavasszal a legjobb esetben az Európa-ligában folytathatják európai szereplésüket.
A bajnokságban 6 pontot szereztek eddig és a tabella utolsó helyén állnak 11 fordulót követően. A svájci trénert a hétvégi Leverkusen elleni 4-0-s vereséget követően menesztették. Német sajtóinformációk szerint a berlini együttest a klub U19-es csapatának edzője, Marco Grote veszi át ideiglenesen, segítője a korábbi női Bundesliga-győztes játékos, Marie-Louise Eta lesz.
Ami Schäfer Andrást illeti, a lábtörésből lábadozó magyar válogatott középpályás hamarosan visszatérhet a pályára, nemrég erről posztolt közösségimédia-felületein.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés