Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Felfelé bukik Szalai Attila Németországban

Rizmayer Bence

Frissítve 21/01/2024 - 11:53 GMT+1

Német források szerint a magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila a Bundesligán belül válthat klubot télen a több játéklehetőség érdekében. Cikkünk megjelenése óta a hír már hivatalossá is vált.

Szalai Attila

Fotó: Getty Images

Fontos az első benyomás - tartja az örökérvényű mondás. Nem csak randin vagy egy állásinterjún, hanem egy új csapatban való bemutatkozás során is kifejezetten fontos az a bizonyos első benyomás. Nos, Szalai Attilának ez nem sikerült tökéletesen a Hoffenheimnél, és akkor talán még finoman fogalmaztunk. A közel klubrekordért szerződtetett magyar válogatott játékos a Freiburg elleni augusztusi nyitófordulóban öngólt vétett, valamint lőttek egy gólt róla, így már a félidőben lecserélték.
Szalai azóta kegyvesztett lett és csak 4 bajnok kapott összesen szerepet a jelenleg zajló idényben. Helyzetén javíthatna Kevin Vogt távozása - aki kis túlzással sem nevezhető elit Bundesliga-védőnek - ám a Freiburg elleni mérkőzésen sem Szalai kapott szerepet. Az Akpoguma-Adams-Quarshie hármas mellett azért valljuk be, a magyar hátvédnek illene kiharcolni a csapatba kerülést.
Pellegrino Matarazzo azonban párszor már kritizálta a magyar hátvédet, amiből valamennyire lehet következtetni miért nem a lieblingje az edzőnek.
Az Európa-bajnokság előtt szüksége van a magyar válogatottnak egy jó Szalai Attilára, aki Willi Orbán hiányában kicsivel több hibát követett el a nemzeti csapat mérkőzésein. Azt villámgyorsan tegyük hozzá, a 26 éves játékos sokkal több kockázatot vállal, mint társai a hosszú labdák terén. Ugyanakkor Dárdai Márton "honosításával" olyan riválist kapna pozíciójába, aki stabilan játszik, ráadásul nem is rosszabb minőségben.
A télen így forró téma Szalai Attila jövője, akit eleinte török csapatokkal boronáltak össze, majd a Fortuna Düsseldorf (német másodosztály) kívánságlistájára pakoltak fel. A legfrissebb német sajtóhírek szerint Szalait egy Bundesliga-csapat veheti kölcsön az idény végéig. A Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg állítólag már megállapodott a Hoffenheimmel, az utolsó részleteket pontosítják a transzfer körül.
Önmagában nem lenne lehetetlen küldetés a Freiburgban való szereplés, hiszen a bajnokság mellett a nemzetközi kupában is állnak Sallai Rolandék. Matthias Ginter mellett akár alapember lehetne Szalai Attila, azonban gyorsan jegyezzük meg: a Freiburg nem 3 védős rendszerben futballozik.
A magyar hátvéd a Fenerbahcéban, a Hoffenheimben, illetve a magyar válogatottban is ilyen szisztémában kapott helyet. Az egyértelmű, hogy ilyen körülmények között sokkal kevésbé férnek bele azok a hibák, melyeket Szalai önbizalma megsínylett az elmúlt hónapokban.
FRISSÍTÉS: Hivatalossá vált vasárnap délelőtt, hogy Szalai Attila a Freiburgnál folytatja pályafutását.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés