Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A szurkolók kiakadtak a családon belüli erőszakra, Boatengnek nincs helye a Bayernben

Minich Réka

Frissítve 08/10/2023 - 18:51 GMT+2

Néhány napig a Bayern München első csapatával edzett a németek világbajnok hátvédje, Jerome Boateng. A bajorok rengeteg sérüléssel küzdenek a védelem közepén, így komolyan fontolóra vették, hogy le is igazolják korábbi játékosukat. Ekkor azonban közbeléptek a szurkolók, akik bojkottal fenyegették a csapatot. Szerintük nincs helye náluk Boatengnek, aki ellen jelenleg is eljárás folyik.

Nyár óta szabadon igazolható Jerome Boateng, aki a Bayernnel edzett, viszont a szurkolói nyomás miatt nem kaphat szerződést.

Fotó: Imago

Nyár óta szabadon igazolható Jerome Boateng, aki a Bayernnel edzett, viszont a szurkolói nyomás miatt nem kaphat szerződést.
Jerome Boateng szerződése júniusban járt le a Lyonnál, azóta nincs csapata. A Bayern München komoly sérüléshullámmal küzd a védelemben, így kézenfekvő megoldásnak tűnhetett, hogy legalább edzéseken közelebbről megnézzék korábbi védőjük teljesítményét.
A szurkolók körében viszont még a gondolat is hatalmas felháborodást váltott ki, hiszen a világbajnok védő ellen jelenleg is eljárás folyik családon belüli erőszak miatt. Az egyik csoport még azt is kilátásba helyezte, hogy ha szombatig nem cáfolják az igazolás szándékát, akkor nem lesznek ott a lelátón a vasárnapi bajnokin.
Boatenget tavaly novemberben ítélte el a bíróság, miután bizonyítottnak találták, hogy bántalmazta korábbi barátnőjét. A védő megúszta pénzbírsággal az esetet, amit ráadásul a Bajor Legfelsőbb Bíróságon meg is támadtak, akik elismerték, hogy az eljárás során komoly hibákat vétettek, így elölről kell kezdeni az egész tárgyalást.
A korábbi német válogatott középpályás, Didi Hamann – aki a bajoroknál kezdte profi pályafutását – keményen beleszállt a Bayern vezetőségébe.
„Uli Hoeneß korábban zseniális vezető volt, néha úgy tűnt, hogy mindent lát előre, szakmailag és gazdaságilag is, most viszont mintha folyamatosan csak futna az események után.
Boatenget is odaengedték az edzésekre, pedig lehetett tudni, hogy mekkora lesz emiatt a felháborodás. Sok volt a sérülés, de aztán amikor rájöttek, hogy nem adhatnak szerződést Boatengnek, akkor hirtelen felgyógyult Kim és Upamecano is. Biztos találtak valami csodaszert gyorsan…
A szurkolóknak joga van megtudni, hogy mi is történt valójában. Sok jót nem jelent a vezetőségre nézve, hogy ennyire alábecsülték a helyzet komolyságát. Mindenki tudja, hogy az egyetlen oka annak, hogy Boateng nem kapott szerződést az a szurkolók fellépése. Tudniuk kellett volna, hogy mit kockáztatnak, de hagyták, hogy együtt eddzen a csapattal, majd, amikor már úgy látták, hogy ki tud segíteni egy kis időre, akkor közlik, hogy túl feszült a helyzete, ezért inkább távozzon.
Nem tudom felfogni, hogy hogy történhetett ez meg, a Bayern hülyének nézi a nyilvánosságot…”
Végül a Bayern München vezetősége pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy a korábbi játékosuk most nem kap szerződést tőlük.
A döntést Thomas Tuchel közölte Boatenggel, aki korábban elismerte, hogy Kim és Upamecano hamarosan visszatérhet, viszont de Ligt sérülése komolyabb, mint gondolták, így egyelőre várni kell a visszatérésére.
Forrás: Sky.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés