Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Betlizett a Bayern München, Gulácsiék simán verték Sallaiékat, rangadót nyert a Stuttgart

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/04/2024 - 22:18 GMT+2

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig magabiztos győzelmet aratott a Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg otthonában a német labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján.

A címvédő Bayern München nagy meglepetésre 2-0-s előnyről kikapott Heidenheimban

Fotó: Getty Images

A vendégeknél mindkét magyar válogatott futballista végigjátszotta a találkozót, míg a hazaiaknál a sérülése után visszatérő Sallai a 76. percben lépett pályára.
Az éllovas Bayer Leverkusen egy félidőt emberelőnyben játszva nyert Schäfer András csapata, az Union Berlin otthonában, és mivel a második helyen álló, címvédő Bayern München - amelynek Lőw Zsolt a másodedzője - nagy meglepetésre 2-0-s előnyről kikapott Heidenheimban, akár már a következő fordulóban bajnok lehet. A Bayer sorozatban 41. veretlenül megvívott tétmérkőzésén van túl. Schäfer kezdő volt a fővárosiaknál, majd a 63. percben lecserélték.
Az Arsenal elleni keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntős találkozóra készülő Bayern München hátránya immár 16 pont, ugyanis hiába vezetett a szünetben 2-0-ra, kikapott. A második félidőre egyébként le kellett cserélni a bírót, aki nem érezte jól magát, így a folytatásban a negyedik játékvezető, Patrick Alt fújta a sípot.
A bajorok színeiben 700. tétmérkőzését játszotta a válogatott támadó, Thomas Müller, akit már csak a legendás kapus, Sepp Maier előz meg 709 meccsel. A 34 éves játékos 2008 augusztusában mutatkozott be a Bayern Münchenben, amellyel számos trófeát nyert, kétszer - 2013-ban és 2020-ban - triplázott, azaz a bajnokság és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligájában is a legjobbnak bizonyult.
A VfB Stuttgart Serhou Guirassy 64. percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Borussia Dortmund otthonában. A vendégek, akik pontszámban beérték a második helyen álló Bayern Münchent, immár tíz forduló óta veretlenek, míg a BVB-nek ezzel megszakadt a négymeccses győzelmi sorozata, s visszacsúszott az RB Leipzig mögé az ötödik helyre.
Bundesliga, 28. forduló:
  • SC Freiburg-RB Leipzig 1-4 (0-3)
  • FC Heidenheim-Bayern München 3-2 (0-2)
  • 1. FC Köln-VfL Bochum 2-1 (0-0)
  • FSV Mainz 05-Darmstadt 98 4-0 (1-0)
  • Union Berlin-Bayer Leverkusen 0-1 (0-1)
  • Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 0-1 (0-0)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása