Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kane élvezi, hogy trófeákért harcolhat, de nem számít könnyű sikerekre

Németh Dániel

Frissítve 03/02/2024 - 12:59 GMT+1

Harry Kane évek óta fantasztikusan teljesít, ám sem a klubjaival, sem a válogatottal nem sikerült trófeát nyernie. A mostani idényben azonban reális cél, sőt, igazából elvárás a kupagyőzelem, hiszen a Bayern München 11 éve verhetetlen Németországban, és a Bajnokok Ligájában is esélyesnek számít. Nyáron pedig az angol válogatottat szeretné győzelemre vezetni az Eb-n.

Harry Kane a Bayern Münchennel és az angol válogatottal is címet szeretne nyerni - fotó: Marcel Engelbrecht

Fotó: AFP

Harry Kane szenzációsan futballozik Németországban. De vajon meglesz-e a hőn áhított trófea?

Valószínűleg nincs még egy annyira motivált játékos a Bayern München keretében, mint a nyáron igazolt Harry Kane, ha a Bundesliga megnyeréséről van szó. Miközben a legtöbb csapattárs számára szinte egy átlagos kedd estének számít a bajnoki cím besöprése, az angol válogatott futballista életében nagyon is különleges pillanat lenne, felnőtt szinten ugyanis még egyetlen trófeát sem sikerült megszereznie.
Talán ez is szerepet játszik abban, hogy Kane élete egyik legjobb szezonját futja, 19 mérkőzés alatt 23 gól és 5 gólpassz került a neve mellé. Ha ilyen ütemben termeli a gólokat a folytatásban is, akkor megdöntheti Robert Lewandowski gólcsúcsát (41), alig három évvel azt követően, hogy a lengyel átadta a múltnak Gerd Müller megdönthetetlennek tartott 40-es rekordját, amely 49 éven át tartotta magát.
„Nagyszerű dolog, hogy ilyen nevekkel hasonlítanak össze, különösen az első idényem közben” – mondta a Guardiannek az angol csatár. „Ez azt jelzi, hogy valamit jól csinálok. Tudjátok, milyen vagyok, szeretem nyugalomban intézni a dolgaimat. A Premier League és Anglia után furcsa volt egy másik országba szerződni; a nyelvet nyilvánvalóan nem értem, de szerencsére elég sokan beszélnek angolul. Nem egyszerű, folyamatosan kell hozzászokni.”
Kane számára prioritás volt, hogy olyan helyre igazoljon, ahol megfelelő környezetet teremthet a családjának. Úgy tűnik, jó munkát végeztek, mivel a gyerekek egyre otthonosabban mozognak a városban, és a nyelvvel is jobban boldogulnak az apjuknál.
„Most iskolában vannak, az előző néhány hétvégén pedig síeltek, ami nagyszerű volt nekik. Találkoztunk pár szülővel a suliból, összebarátkoztunk a csapattársak feleségeivel és gyerekeivel. Lassan, de biztosan otthon érzik magukat. Az emberek gyakran kérdezik, mi a legnagyobb különbség, de a napi rutin nagy része ugyanaz. Hiányoznak a barátok, vagy egy golfpálya, de hamar megtanulod az itteni dolgokat, és az otthonod része lesz.”
picture

Harry Kane

Fotó: Getty Images

A nagy kérdés természetesen az, nyer-e kupát a 2023/24-es szezonban a Bayern. A Német Kupából korán kiestek, bajnokságban viszont már csak két pont a csapat hátránya a Bayer Leverkusen mögött, és még ott van a Bajnokok Ligája is, ahol a Lazióval találkoznak a legjobb tizenhat között. A fő cél természetesen a BL-cím lenne, Münchenben ugyanis régóta a nemzetközi eredmények alapján mérik a sikerességet. Kane szerint idén odaérhet a Bayern, de szoros versenyre számít.
„Nehéz nyerni, ez a szezon a legfőbb bizonyítéka. Az emberek azt várják a Bayerntől, hogy minden évben nyerjen, szállítsa az eredményeket. A BL is kemény, a Lazio vár ránk a következő körben. Ha körbenézünk, elég nyílt a verseny. Senkire sem mondanám, hogy egyértelmű esélyes, de az az elvárás, hogy megnyerjük. Élvezem az érzést, hogy trófeákért harcolunk. Nagyszerű a küzdelem a bajnokságban, és remélhetőleg a végén mi leszünk az élen.”
Kane az egyéni teljesítménye alapján akár az Aranylabda-esélyesek közé is bekerülhet, ha csapatszinten is jönnek a sikerek. A Bajnokok Ligája mellett az Európa-bajnokságnak lehet ilyen szempontból a legnagyobb hatása, Anglia pedig egyértelműen az esélyesek közé tartozik.
„Voltak már nagyszerű szezonjaim a múltban, de mivel a csapataimmal nem nyertem kupát, sosem vettek igazából számításba az Aranylabdánál és a többi egyéni díjnál. Sok múlik azon, mit értél el a csapatoddal, segítened kell őket abban, hogy elérjék ezeket a célokat. Számunkra a Bundesliga és a Bajnokok Ligája ez, valamint a nyári Európa-bajnokság, és csak akkor van esélyed ezekre az egyéni díjakra, ha valamit megnyertél közülük.”
Ismertek: nem igazán szeretek ezekre gondolni. Igyekszem hozzásegíteni a klubomat a győzelemhez, és ugyanez lesz a célom a nyáron Angliával.
Forrás: Guardian

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés