Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kane megcélozta Lewandowski Bundesliga-gólrekordját, hat találatra van attól

Takács Márton

Frissítve 29/04/2024 - 14:47 GMT+2

Harry Kane szemmel tartja Robert Lewandowski rekordját az egy Bundesliga-szezonban szerzett gólok számát illetően. Kane kétszer is betalált az Eintracht Frankfurt elleni 2-1-es Bayern München-győzelem alkalmával, de az angol csatár elismeri, hogy igyekeznie kell, hogy beérje a lengyel klasszist.

Harry Kane egyénileg pazar szezont fut a Bayern Münchenben is

Fotó: AFP

Harry Kane 35 találatnál jár a Bundesligában, Robert Lewandowski 41 góllal tartja a rekordot.
Három mérkőzésen hat gól?
Ennyi hiányzik Harry Kane-nek a 41-hez.
A Bayern München középcsatára mindkét félidőben egyszer-egyszer betalált, és ezzel 2-1-es győzelemre vezette a Bayernt az Eintracht Frankfurt ellen szombaton a Bundesligában, a Real Madrid elleni keddi Bajnokok Ligája-elődöntős párharc első felvonásának főpróbáján.
Kane 35. bajnoki gólnál jár az idényben, 42-nél minden versenysorozatot figyelembe véve, a második volt pályafutása 400. találata. Az angol válogatott csapatkapitánya személyes legjobbjánál jár a 42 góllal egy évadot tekintve.
A 30 éves játékos ebben a szezonban 31 Bundesliga-mérkőzésen jutott el 35 találatig, ami hat góllal kevesebb, mint Robert Lewandowski 41 dugója a német bajnokság 2020/2021-es szezonjában.
picture

Kane ipari mennyiségben termeli a gólokat a Bundesligában is

Fotó: AFP

Arra a kérdésre, hogy három mérkőzéssel a Bundesliga vége előtt megdöntheti-e a rekordot, Kane így válaszolt:
"Lehetséges, de nyilvánvalóan igyekeznem kell. Talán a jövő héten kéne szereznem néhány gólt. Ott van, karnyújtásnyira van a lehetőség. Ez függ az utolsó néhány mérkőzéstől természetesen. De jó volt most kettőt hozzátenni, szerezni néhány gólt, hogy segítsem a csapatot" – olvasható a Reuters cikkében.
A Bayern szombaton a VfB Stuttgarthoz utazik, majd a VfL Wolfsburgot fogadja, hogy aztán a TSG Hoffenheim otthonában zárja a bajnokságot.
Három olyan ellenfél, amellyel szemben Kane megszórhatja magát, és beérheti Lewandowskit.
Ahogy a bundesliga.com-on olvashatjuk, az angol már a 35 gólos teljesítményével is vezeti az Aranycipőért, vagyis az adott szezon legjobb európai góllövőjének járó díjért zajló versenyt.
picture

Még hat ilyen gratuláció hiányzik a rekordbeállításhoz

Fotó: AFP

Kane messze megelőzi Erling Haalandot (21), Kylian Mbappét (26) és Lautaro Martínezt (23), vagyis a másik három topliga, az angol, a francia és az olasz bajnokság góllövőlistájának jelenlegi éllovasát.
Korábban két Bundesliga-játékos kapta meg a díjat, mindketten Bayern-labdarúgók voltak: Gerd Müller 1969/70-ben és 1971/72-ben, Lewandowski pedig 2020/21-ben és 2021/22-ben.
És most Kane is követi a példáját ebben a szezonban, aki átlagosan minden 79. percben gólt szerez a német élvonalban. A jelenlegi top ötösbe tartozik még a VfB Stuttgart csatára, Serhou Guirassy, aki 25 találatnál jár, valamint a Lipcse támadója, Loïs Openda 24 góllal.
A tavalyi győztes a Borussia Dortmund korábbi csatára, Haaland volt, aki 36 alkalommal talált be a Manchester City színeiben.

Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés