Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kane Haaland nyomában - a Bayern angolja a Bundesligában másolta le a norvég tavalyi PL-rekordját

Takács Márton

Publikálva 18/12/2023 - 17:29 GMT+1

Harry Kane egyelőre megállíthatatlan a Bundesligában. Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya újabb duplájával elérte a 20 gólos bajnoki határt a Bayern Münchenben, ehhez mindössze 14 fordulóra volt szüksége. Hasonló bravúrt hajtott végre Erling Haaland a Manchester City mezében a Premier League előző idényében.

Harry Kane szárnyal a Bayern München mezében

Fotó: AFP

Harry Kane a Bundesliga 14. fordulója után már 20 bajnoki gólnál jár.
20 gól az első 14 bajnokin? Pipa.
A Bayern München nyári igazolása, Harry Kane gyorsan adaptálódott a Bundesliga légköréhez. Kane elérte a 20 gólos határt a Bundesligában, mivel kétszer is betalált a Bayern München 3-0-s győzelmével a Stuttgart ellen. Ezzel természetesen a góllövőlistát is vezeti a 16 gólos stuttgarti Serhou Guirassy előtt.
Ősszel ontotta magából a találatokat, és 14 kör után már 20 dugónál jár a német labdarúgó-bajnokságon. Ezzel rekordot döntött Németországban, egyben lemásolta Erling Haaland tavalyi mutatványát, aki ugyanezt megcsinálta – csak épp Angliában, a Manchester City mezében, pályafutása első Premier League-idényében.
Még a Borussia Dortmund játékosaként 22 meccs kellett ugyanehhez a mennyiséghez a Bajnokok Ligája-győztes norvégnak a Bundesligában.
A Stuttgart elleni duplájával Kane lett a leggyorsabb futballista, aki elérte a 20 Bundesliga-gólt, mivel mindössze 14 fellépésre volt ehhez szüksége. Korábban csak Gerd Müller (20, 1968/69) és Robert Lewandowski (22, 2020/21) szerzett legalább 20 gólt egy szezon első felében.
Az összes versenysorozatot figyelembe véve a világklasszis angol a 21 bayernes meccsén 24 találatnál és nyolc asszisztnál jár – 75 percenként betalál egyszer.
Európa öt legjobb bajnokságában nincs olyan játékos, aki ezt a rekordot felülmúlná. Az öt fejesgólja szintén páratlan az idényben az élvonalban.
A lefújás után Kane úgy jellemezte a saját csapat teljesítményét, hogy valószínűleg az évad legjobb produkcióját nyújtotta a Bayern. Tweetjében pedig úgy fogalmazott, hogy "nagyszerű este volt, hogy újra győzelmet szereztünk, és jó válasz a múlt hétvégére. Egy utolsó lökés lett ez a téli szünet előtt".
picture

Kane mindig megtalálja az utat az ellenfél kapujáig

Fotó: AFP

Német válogatott klubtársa, Jamal Musiala nem győzte dicsérni Kane-t a meccs után:
"Ő egy csodálatos játékos, imádok vele játszani. Nem csak góllövő, elképesztő passzokat tud adni, lehet vele játszani, csapatként hajt minket előre. Nagyon boldog vagyok, hogy itt van."

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés