Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tovább mélyül a Bayern kapusválsága, Matthäus szerint De Gea lenne a megoldás

Minich Réka

Publikálva 07/08/2023 - 16:28 GMT+2

Manuel Neuer továbbra sem egészséges, Yann Sommer pedig Milánóba távozhat, szinte már csak az orvosi vizsgálat és a szokásos papírügyek vannak hátra, hogy ő legyen az Internél André Onana utódja. Hétvégén már Szuperkupát rendeznek, de a Bayern keretében jelenleg egy bevethető felnőtt kapus van. Lothar Matthäus furcsa ötlettel állt elő, szerinte David de Geát kéne leigazolni.

Sven Ulreich (l.) und Manuel Neuer

Fotó: Getty Images

Manuel Neuer téli lábtörése óta csak keresi a megfelelő helyettest a Bayern München, Matthäus szerint David de Gea ideális lenne, amíg Neuer felépül.
Furcsa az időzítés, de úgy tűnik, hogy a svájci Yann Sommer Milánóba igazolhat a napokban. A Bayern München télen 8 millió eurót fizetett a kapusért, akitől azt várták, hogy tavasszal helyettesítse a lábtöréséből lábadozó Manuel Neuert. Most az Inter 6 millió eurót fizethet érte, hogy ő legyen a Manchester Unitedhez távozó André Onana utódja.
Manuel Neuer még nem tarthatott a csapattársakkal a távol-keleti felkészülésre, sőt, a Bayern edzőközpontjában sem nagyon látták őt. A klub szűkszavúan kommunikál a német válogatott kapus egészségi állapotáról, de az biztos, hogy a felépülése lassabban halad, mint ahogy azt előre tervezték. A legfrissebb pletykák szerint most távolították el a szárkapocscsontjába ültetett fémrudat, emiatt kényszerült kisebb kihagyásra. Jelenleg óvatosan állnak a visszatéréséhez, de szeptemberben már szeretne újra a kapuban állni.
Sommer elengedése várható volt, de kissé meglepő, hogy a hétvégi Lipcse elleni idénynyitó előtt már engedték, hogy Milánóba repüljön, hiszen most csak Sven Ulreich az egyetlen bevethető kapus a keretben, mögötte az U19-es csapat két kapusa segíthet be.
Ulreich korábban már többször szállt be Neuer hiányában és általában megbízható teljesítményt nyújtott. A szingapúri túrán azonban Ulreich is elismerte, hogy egyedül nagyon kevés lenne.
Ha Sommer távozik, akkor csak én maradok, aki védhet. Ezt a szituációt a klub nem engedheti meg magának, ezért szét kell nézni az átigazolási piacon is.
A Bayern vezetése is tisztában van a helyzet súlyosságával, viszont továbbra is azzal kalkulálnak, hogy Neuer hamarosan visszatérhet, így csak második számú kapust keresnek, ami nem könnyíti meg a keresést. A médiában természetesen felbukkantak a pletykák; a Valencia kapusa, Giorgi Mamardashvili, a Sevillából Bono vagy az FC Copenhagentől Kamil Grabara érkezéséről is írtak.
David Raya a Brentfordból távozna, de a Bayern csak kölcsönbe hozta volna el, így a spanyol kapus inkább az Arsenalhoz igazolna, ahol a korábbi kapusedzőjével is újra együtt dolgozhatna. Robert Sanchez a Brighton&Hove Albiontól a Chelsea-hez szerződött, így róla is lemondhat a Bayern.
A csapat korábbi legendája, Lothar Matthäus igen meglepő alternatívával állt elő. Szerinte David de Gea lenne az ideális jelölt, igaz, arról nem ejtett szót, hogy a lábbal igen gyenge kapus hogyan tudna részt venni a csapatjátékban.
„Jó lenne, ha a Bayern leigazolná De Geát. Nem kéne ezen spórolni, ha egy ilyen jó kapust meg tudnak szerezni, akkor nincs min gondolkodni. A Bayernnek szüksége van egy jó kapusra, De Gea pedig újra európai topcsapatban védhetne. Nem tudom, hogy más, hasonlóan erős csapathoz igazolhatna-e.
Ha esetleg valami történne Neuerral és nem tudna visszatérni a korábbi formájához, akkor David első számú lehetne.
De Gea a legjobb kapuskorban van és a Manchester United csapatában már bizonyította, hogy lehet benne bízni.
Sommeren már lehetett látni, hogy lemondott a Bayernről, az utolsó felkészülési meccseken már nem volt ott fejben, sokkal jobban bízok most Ulreich teljesítményében.”
A Bayern München szombat este az RB Lepizig ellen kezdi meg az idei szereplését, a bajnok a kupagyőztes elleni Szuperkupa-mérkőzéssel nyitja meg a 2023/24-es szezont.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés