Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev már 12 éves kora óta Bayern-drukker, a US Open-győztes teniszező gépnek tartja Kane-t

Takács Márton

Frissítve 07/03/2024 - 19:57 GMT+1

Az orosz Daniil Medvedev régóta a Bayern München szurkolója, naprakész a klubnál történtekkel. A US Open-győztes teniszező szerint bármelyik még versenyben lévő egyesület, így a Bayern is megnyerheti a Bajnokok Ligáját. Pláne, mivel kedvenc csapatában Harry Kane úgy futballozik, mintha egy gép lenne.

Medvedev így járt anyátokkal, a Bayern Münchennel, és azt mondja, kapjátok el, ha tudjátok

Daniil Medvedev gyerekkora óta szurkol a Bayern Münchennek, Harry Kane-t óriási játékosnak tartja az orosz.
Boris Becker, Steffi Graf, Wladimir Klitchshko, Nico Rosberg.
Ezekben az egykori sportolókban közös, hogy mindannyian a Bayern Münchennek drukkolnak. Így van ezzel a férfi teniszezők világranglistájának negyedik helyezettje, Daniil Medvedev is.
Medvedev - kizárólag az Eurosportnak nyilatkozva - értékelte, hogyan szerepelhet kedvenc klubja a Bajnokok Ligája idei kiírásában. A US Open-győztes orosz gyerekkora óta rajong a Bayernért, és rendszeresen követi csapata szereplését, miközben az ATP Touron utazik a világ körül.
És még ha a Bayern nem is úgy teljesít, ahogy azt Medve is megszokhatta - a Német Kupában a müncheniek kikaptak a harmadosztályú Saarbruckentől, a Bundesligában tíz ponttal vannak lemaradva a Bayer Leverkusen mögött -, a Bajnokok Ligájában már a legjobb nyolc között jár a nyáron a kispadról távozó Thomas Tuchel együttese.
picture

TOP 5: Sinner és Medvedev elképesztő csatájának leglátványosabb pontjai

"Harry Kane elképesztő - nagyon jól játszik" - mondta Medvedev az Eurosportnak. "Már a Tottenhamben is láttam - a srác egy gép. Az, ahogyan irányítja a játékot, eléggé meglepő egy olyan valakitől, aki az ő alkatával és profiljával rendelkezik. Ő egy nagy játékos."
Medvedev szerint bármelyik, még versenyben lévő csapat megnyerheti a BL-t, de azért két fő veszélyt lát a trófeára.
"Ott van a Real Madrid és a Manchester City, amelyek nagyon erősek - ezt megmutatták az első mérkőzéseken. Az a jó a Bajnokok Ligájában, hogy bárki megnyerheti.
Az Inter tavaly nagyon közel volt ahhoz, hogy győzzön, és bizonyos értelemben most a favoritok csoportjában van - de azt hiszem, tavaly a csoportkör után még közel sem szerepelt az esélyesek között.
Ezért szép a Bajnokok Ligája, bárki megnyerheti, úgyhogy én csak nézni fogom és élvezni.”
picture

Fantasztikus fordítás! Medvedev óriási csatában verekedte át magát Zvereven az elődöntőben

Medvedev korábban már elmondta, hogyan jutott el odáig, hogy ilyen lelkesen szurkoljon a Bayernnek.
"Talán 12 éves koromban szerettem bele igazán a futballba és a Bayernbe. Akkor kezdődött minden. De már előtte, 6 éves koromban is szerettem a Bayernt.
Akkoriban nagyon jó volt a csapat, és emlékszem, hogy azt mondtam a szüleimnek, hogy a Bayern játszik, meg kell néznünk. De amikor 12 esztendős lettem, akkor kezdtem el igazán megszeretni a focit, és azt mondtam magamnak: ’most már kell egy csapat’.
Amikor fiatalabb voltam, a CSKA Moszkvának szurkoltam, de nem játszott a Bajnokok Ligájában, vagy amikor igen, gyakran kikapott. Szóval szükségem volt egy európai csapatra, amelynek szurkolhatok, eszembe jutott, hogy nagyon szerettem a Bayernt, és azt mondtam: ’mostantól ez az én csapatom’.
Így választottam ki a klubot, és onnantól kezdve nyilván elkezdtem nagyon megkedvelni a Bayern bizonyos játékosait, és ez egyre nagyobb és nagyobb dolog lett számomra.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés