A Borussia Dortmund a tavalyi gyengébb szereplés után nyáron új irányt választott: a csapat élére visszatért a korábbi helyi kedvenc, Edin Terzic és eladták a legjobbjukat, Erlind Haalandot. A védelem erősítésére megszerezték a Bayern Münchentől Niklas Sülét, valamint a Freiburgtól Nico Schlotterbecket. A támadósorba érkezett Karem Adeyemi, de Haaland utódjaként rekordösszegért leigazolták Sebastian Hallert az Ajaxtól.
A csapat körül optimistán várták az új idényt, Julian Brandt szavai szerint egészen eufórikus hangulatban érkeztek meg a játékosok az idény eleji felkészülésre. Hétfőn viszont hirtelen minden a háttérbe szorult. A Valencia elleni barátságos meccs után – amin kikaptak a németek – közölték a csapattal, hogy Hallernél a vizsgálatok hererákot állapítottak meg.
Egyelőre nem tudni, hogy mi vár az elefántcsontparti csatárra, a pontos kezelés megállapításához további vizsgálatok szükségesek. A focivilág természetesen egy emberként biztosította a támogatásál Hallert.
Bundesliga
Jó kilátásokkal kezdi meg a kemoterápiát a Dortmund frissen igazolt csatára
30/07/2022 14:12
A profi sport könyörtelenségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Dortmundnál már most azon kell gondolkodni, hogy ki fogja a gólokat lőni, hiszen jövő pénteken már el is kezdődik az idény számukra, egy német kupamérkőzéssel. Edin Terzic így nyilatkozott a kialakult helyzetről:
„Természetesen mind emberek vagyunk és teljesen lesokkolódtunk a hírektől. Másrészt viszont nekem kell vezetni a csapatot, és arra, kell koncentrálnunk, hogy jövő péntektől jó formában legyünk. Néhány dolgon változtattunk, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjunk a kialakult helyzethez.”

Sébastien Haller

Fotó: Getty Images

A svájci edzőtáborba elutaztatták az U23-as csapatból Bradley Finket és valószínűleg így nem fogják kölcsönadni Youssoufa Moukokot sem. Az viszont egyiküktől sem várható el idén, hogy pótolják Haaland tavalyi góljait, valószínűleg így nagyobb szerep fog hárulni a támadósor többi tagjára.
A Dortmund vezetése még megpróbálhat csatárt szerezni, de nem lesz egyszerű dolguk. A pénzük nagy részét már elköltötték, ráadásul egyelőre csak a rövid távú jövőre tudnak előretekinteni. Olyan stabil gólszerzőre lenne szükségük, aki rögtön a csapat segítségére lehetne, viszont a későbbiekben kibékülne a csere szerepével is, ha Haller visszatérhet.
A játékosügynökök persze már dolgoznak a háttérben, a Sky értesülései szerint az uruguayi Luis Suérezt már fel is ajánlották. A korábbi Liverpool és Barca csatárnak jelenleg nincs csapata, miután nyáron nem hosszabbított vele az Atletico Madrid. Suárez korábban elmondta, hogy szeretne Európában maradni, erre pedig jó lehetőség lenne neki a Dortmund.

Luis Suarez

Fotó: Getty Images

Egyelőre nem valószínű, hogy a Dortmund vezetői gyors döntést hoznának, hiszen még nincs is végleges diagnózis. Korábban több Bundesliga-játékos is megküzdött a hererákkal; az Union Berlin játékosa, Timo Baumgartl tavasz óta gyógyul. A Herthából Marco Richter viszont szerencsésen túl van a műtétjén és a hírek szerint további kezelésekre nincs szüksége, annak ellenére sem, hogy rosszindulatú volt a daganata.
Az élsport nem növeli a hererák esélyét, ez a rákfajta általában fiatalabb férfiakat érint, ezért fordulhat elő, hogy ennyi focistánál derült ki ez a betegség. Haller számára viszont jó hír, hogy még előrehaladott formában is nagyon jól gyógyítható betegségről van szó.
Bundesliga
Rákot diagnosztizáltak a Haaland helyére szerződtetett csatárnál
19/07/2022 07:53
UEFA Bajnokok Ligája
Cristiano Ronaldo rekordját az Ajax BL-újonc csatára ismételte meg bravúrosan
08/12/2021 10:49