Schäfer András az Union Berlin jövő évi első bajnokiján már játszana

A 23 éves játékos szerdán a közmédiának elmondta, sajkacsontjában alakult ki fáradásos törés, amit műteni kellett, a teljes felépülés pedig az ilyen jellegű sérülések esetén két-három hónapot vesz igénybe.
"Igazából minden azon múlik, hogy mennyire gyorsan gyógyul a csont, de úgy tervezem, hogy az edzőtáborba elutazom majd a csapattal és a téli szünet utáni első bajnokin szeretnék pályára lépni" - nyilatkozott Schäfer, és hozzátette, sérülés soha nem jön jókor, ugyanakkor ez bekövetkezhetett volna sokkal rosszabb időpontban is.
Bundesliga
Megműtötték a magyar válogatott középpályását, még nem tudni, mennyit kell kihagynia
08/11/2022 - 19:30
"Három Bundesliga- és két válogatott mérkőzést így is ki kell hagynom, ami nagyon fáj" - jelentette ki a középpályás, akinek múlt csütörtökön, a belga Union Saint-Gilloise elleni, idegenbeli mérkőzésen sérült meg a jobb lábfeje.
"Az Európa-ligában teljesen más mérkőzéseket játszunk, mint a bajnokságokban, először úgy találkoznak egymással a csapatok, hogy nem igazán ismerik egymást, aztán a visszavágókra már jobban fel lehet készülni, ezt jól mutatja a mi példánk is" - mondta Schäfer, akinek együttese úgy jutott tovább az EL-csoportkörből, hogy az első két meccsét elveszítette, majd zsinórban négyszer nyert.
"Tavasszal lesznek olyan párosítások, amelyek a Bajnokok Ligájában is megállnák a helyüket, és ez jól mutatja, hogy milyen erős az idén az Európa-liga, bár szerintem már tavaly is az volt" - fejtette ki véleményét a válogatott játékos. Örömét fejezte ki, hogy az egyenes kieséses szakasz első körében a holland Ajaxszal csapnak össze, szerinte két tradicionális klub jó erőkből álló csapata játszik majd egymással, és kiemelte, hogy mindkét együttes nagyszerű szurkolótáborral rendelkezik.
(MTI)
Bundesliga
Gulácsi megsérült, nem véd Schäferék ellen
18/08/2022 - 12:55
Bundesliga
Schäferék és Sallaiék is győztes rajtot vettek a Bundesligában
06/08/2022 - 16:34