Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Reus ott lehet a vb-n

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/09/2022 - 14:00 GMT+2

Nincs veszélyben Marco Reus részvétele a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon, a német válogatott játékosa szombaton klubcsapata, a Borussia Dortmund bajnoki mérkőzésén szenvedett sérülést.

Marco Reus

Fotó: Getty Images

Sebastian Kehl, a dortmundi klub sportigazgatója elmondta: a szombati vizsgálatok nem mutattak ki törést Reusnál, csupán a bokaszalagja sérült meg, ami három-négy hét kihagyást jelent esetében.
A Borussia Dortmund csapatkapitánya akkor szenvedett súlyosnak tűnő bokasérülést, amikor a Schalke elleni mérkőzés első félidejében Florian Flickkel küzdött a labdáért. Reust hordágyon vitték le. A találkozót csapata a hajrában szerzett góllal nyerte meg 1-0-ra.
Hans-Dieter Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya jelölte a 33 éves Reust a magyarok elleni jövő pénteki, lipcsei, valamint a 26-i, londoni Nemzetek Ligája-találkozóra - amelyeket viszont így egészen biztosan kénytelen kihagyni -, és kulcsjátékosok között számolt vele a világbajnoki keretében is.
A támadó középpályás sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2014-es vb-t, melyet a német válogatott megnyert, valamint a 2016-os Eb-t, majd szerepelt a 2018-as világbajnokságon, de akkor a németek már a csoportkörben búcsúztak, legutóbb pedig - saját döntése alapján - lemaradt a részben magyarországi rendezésű Eb-ről. Flicknek november 13-ig kell neveznie szűkített keretét a katari vb előtt.

MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés