Hiába volt Lewandowski a Bayern München legjobbja éveken keresztül és nyertek meg együtt mindent, mégsem sikerült a legszebbre az elválás. A bajorok végül nem jöttek ki rosszul az üzletből, hiszen 45 millió eurót sikerült kapni érte, ami nem kevés pénz egy 34 éves játékosért, akinek ráadásul már csak 1 év volt hátra a szerződéséből.
Tavaly komoly pletykaként merült fel többször is, hogy a Bayern megszerezné a Borussia Dortmund csatárát, Erling Haalandot, de végül a fiatal norvég a Manchester Cityt választotta. Most Lewandowski erről is beszélt:
„Semmi köze nem volt az eligazolásomnak Erling lehetséges érkezéséhez. Sokkal inkább az volt a baj, hogy én akkor is kimondom az igazságot, ha az másnak nem tetszik. Nem akarok belemenni a sárdobálásba, szóval maradjunk ennyiben. De Erlingnek nem volt köze a döntésemhez.
La Liga Santander
Az UEFA segítségével akart pénzt csinálni a Barcelona, volt azonban egy méretes bökkenő
04/08/2022 12:39
Sokan viszont nem olyan őszinték, mint én, néhányan még mindig hazudoznak. Számomra mindig is az volt a legfontosabb, hogy nyíltak legyünk egymással szemben, pedig tudom, hogy ez sokaknak nem tetszett. Sajnos úgy éreztem, hogy néhányakkal már nem jöttem ki a legjobban és most adódott egy lehetőségem, hogy Barcelonába igazoljak. Úgy éreztem, hogy itt az idő.

Lewandowski és Haaland

Fotó: SID

Nagyon szép időt töltöttem a Bayernnél, nagyon jó volt a viszonyom a csapattársaimmal, az edzőmmel és az edzői stáb többi tagjával is. Hiányozni fognak… Nem csak barátok voltunk, kicsit több is volt a viszonyunk ennél. Az élet viszont ilyen, lezárult egy fejezet és most kezdődik egy új.
Úgy érzem, hogy jó helyre kerültem. Az, ami a Bayernnél történt az utolsó hetekben, kicsit a belső politikai csatározásokról is szólt. Muszáj volt találniuk egy indokot arra, hogy miért jogos az eladásom, hiszen a szurkolóknak nehéz lenyomni a torkukon, amikor eladod a legjobb gólszerződet. Muszáj volt elfogadnom a helyzetet, pedig tudom, mennyi baromságot mondtak rólam. Nem volt benne igazság, de segített, hogy tudtam, a szurkolók mindig mellettem álltak.”
A lengyel válogatott csatára a sajtó nyilvánossága előtt is nyilvánvalóvá tette a szándékait, hogy nem akar tovább a Bayern München játékosa lenni. A bajorok eleinte nem akarták elveszíteni, de végül sikerült megállapodni a Barcával. A transzfer hivatalossá válásakor Oliver Kahn oda is szúrt egy kicsit:
„Megegyeztünk a Barcelonával Robert Lewandowski eladásáról. Tudjuk, hogy sokat köszönhetünk Robertnek, de korábban is voltak remek játékosaink, akiket elvesztettünk és a Bayern München nem omlott össze. Pont az ellentéte történt, a Bayern egyre csak sikeresebb lett.”
Lewandowski szavaira reagált Hasan Salihamidzic is, aki nem érti, hogy a lengyel miért viselkedik íg a volt csapatával:
„Nem értem miért csinálja. Jó úton halad, hogy lerombolja, amit elért a Bayernnél. Apám engem mindig arra tanított, hogy ha valahonnan távozol, akkor ne a seggeddel csukd be az ajtót…”
Forrás: ESPN
La Liga Santander
Egyelőre működik a Barca nagy terve, de a neheze még csak most jön
29/07/2022 10:57
Labdarúgás
Bemutatkozott új klubjában a nyár két sztárigazolása
24/07/2022 10:57