Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Csúnya szakítás a Bayernnél – Kahnt ünnepelni sem hagyták, a kirúgott elnök Nagelsmannak köszönte meg a bajnoki címet

Szabó Bence

Frissítve 29/05/2023 - 09:59 GMT+2

Hiába szerezte meg a német bajnoki címet szombaton a Bayern München csapata, a klubnál egy órával később az elnök Oliver Kahn és a sportigazgató Hasan Salihamidzic menesztését is bejelentették. A válás mindkét esetben furcsára sikeredett: Kahn nehezményezte, hogy a csapat eltiltotta őt közös ünnepléstől, míg a sportigazgató érdekes módón az általa menesztett Julian Nagelsmannt dicsérte.

Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic

Fotó: Imago

Furcsa véget ért egy ellentmondásos korszak a csapatnál.
A bajnoki cím megszerzése ellenére sem felhőtlen ünnepléssel telt a hétvége a Bayern München csapatánál. A klubnak egy drámai, utolsó percekben eldőlő küzdelemben, a rivális Borussia Dortmund botlását kihasználva sikerült a címvédés, mégis épp csak egy óra telt el a győzelemtől, és már a sportigazgató Hasan Salihamidzic és az elnök Oliver Kahn menesztését is bejelentették. Ez önmagában sokat elárul a csapatnál fennálló viszonyokról, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a szakítás körülményei sem voltak szépek.
A pletykák a vezetők menesztéséről már a hivatalos bejelentés előtt beindultak, ugyanis sokaknak egyből feltűnt, hogy Kahn nem ünnepel a csapattal a pályán. A Bayern előzetesen jelezte, hogy az elnök influenza miatt nem lesz ott a meccsen, de ez már akkor is gyanús kifogásnak érződött. A bejelentést követően gyorsan kiderült, hogy a döntés valójában már pénteken megszületett, de erről szinte senkit – beleértve a játékosokat – nem tájékoztattak.
Kahnnak viszont megtiltották, hogy a csapattal utazzon a kölni mérkőzésre, amit (ex-)elnök utóbb a német Sky-nak nyilatkozva nehezményezett.
Ez volt életem legrosszabb napja, mivel nem ünnepelhettem a srácokkal.
„Szerettem volna ott lenni veletek, de nem tudtam, mert a klub megtiltotta nekem.”
- egészítette ki gondolatát nem sokkal később Twitteren.
picture

Oliver Kahn - FC Bayern

Fotó: Getty Images

A bejelentés után arról is elkezdtek keringeni a pletykák, hogy Kahn állítólag elég nehezen viselte a pénteki menesztését. Ezt az egykori kapus szintén Twitteren cáfolta.
„Az állítás, hogy kiborultam a menesztésem hallatán, egyértelműen nem igaz. Herbert Hainer pénteken hívott fel a döntéssel. Nyugodt és tárgyszerű beszélgetés volt. Csak azt szerettem volna megtudni, miért most lett előhozva ez a kérdés. Szombat reggel kaptam egy üzenetet, hogy nem mehetek a meccsre. Ezt higgadtan elfogadtam. Persze csalódott vagyok, de egyúttal boldog a bajnoki cím miatt, örülök a csapat, az edző és a szurkolók miatt.”
Érdekes, hogy Kahn külön kiemelte az edzőt, Thomas Tuchelt, akinek a klubhoz való szerződtetése – és ezzel párhuzamosan Julian Nagelsmann kirúgása – elnöksége egyik legellentmondásosabb döntése volt. Ebben persze szerepe volt Salihamidzicnek is, aki viszont a bajnoki cím megnyerése után bizarr nosztalgiával dicsérte a márciusban menesztett edzőt.
"Ez a bajnoki győzelem Julian Nagelsmann érdeme is. Az ő keze is ott lehet a trófeán. Szeretném ha tudná, hogy nagyra értékeljük a munkáját. Az elválás tőle a legnehezebb döntésem volt. Ő tényleg remek ember, akit meghívnék a bajnoki ünneplésre is.”
- mondta a német Sport1-nek.
Nehéz mire vélni Salihamidzic megnyilvánulását. Mindenesetre Tuchelnek sem kell emiatt féltenie az állását: a vezetőség egyből megerősítette őt a pozíciójában, az információk szerint pedig nagyobb beleszólást is kaphat a keret nyári átalakításába.
Ehhez persze jó tudni, hogy milyen irányba indul el a csapat és kik lesznek a döntéshozók. Az már biztos, hogy Kahnt az elnöki székben az eddigi pénzügyi vezető Jan-Christian Dreesen váltja, de azt is híresztelik, hogy újra nagyobb szerepet kaphat a korábban Kahn által leváltott Karl-Heinz Rummenigge, és Uli Hoeness is. Salihamidzic utódja a sportigazgatói szerepben viszont még nincs meg, ezt a kérdést pedig a közelgő nyár előtt jó lenne minél hamarabb tisztáznia a klubnak.
A szurkolóknak addig is egy viharos időszak emlékét kell megpróbálni maguk mögött hagyniuk, de mindezt legalább egy bajnoki címmel a csapat birtokában tehetik.
Forrás: Eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés