Reus megsérült a Dortmund bajnoki mérkőzésén.
A Borussia Dortmund csapatkapitányát hordágyon vitték le szombaton, a Schalkéval szembeni Bundesliga-mérkőzés első félidejében. A 33 éves játékos súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, amikor Florian Flickkel küzdött a labdáért.
Edin Terzic, a Borussia Dortmund edzője nem számol azzal, hogy Reus hónapokra kidől.
Bundesliga
Reus ott lehet a vb-n
18/09/2022 - 12:00
"Úgy tűnik, a szalagok megsérültek. Hogy meddig nem játszhat, azt nem tudjuk, meg kell várnunk a vizsgálatokat" - jegyezte meg a lefújás után a tréner. Hozzátette: szerinte nem fog hat-nyolc hétig tartani a kényszerpihenő - a játékos bokájával már korábban is volt probléma -, és ebben az esetben lehet reménykedni abban, hogy szerepelhet majd a világbajnokságon.
Hans-Dieter Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya jelölte Reust a magyarok elleni jövő pénteki, lipcsei, valamint a 26-i, londoni NL-találkozóra, és kulcsjátékosként számolt vele a világbajnoki keretében is.
A támadó középpályás sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2014-es vb-t, melyet a német válogatott megnyert, valamint a 2016-os Eb-t, majd szerepelt a 2018-as világbajnokságon, de akkor a németek már a csoportkörben búcsúztak, legutóbb pedig - saját döntése alapján - lemaradt a részben magyarországi rendezésű Eb-ről.
Flicknek november 13-ig kell neveznie szűkített keretét a november 20-án kezdődő katari világbajnokság előtt.
MTI
Bundesliga
Schäfer András bemutatkozott a Bundesligában
13/02/2022 - 16:43
Bundesliga
„Mégis, mit vártak amikor egy olyan bírónak adták az év meccsét, akit már elkaptak bundázásért?"
06/12/2021 - 20:00