Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai gólt szerzett, nyert a Lipcse a Bayern München ellen - nagy esélyt kapott a Dortmund

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/05/2023 - 21:35 GMT+2

A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 3-1-re nyert a címvédő és listavezető Bayern München otthonában a német labdarúgó-bajnokság 33., utolsó előtti fordulójában.

A Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 3-1-re nyert a címvédő és listavezető Bayern München otthonában a Bundesliga 33. fordulójában.

Fotó: Getty Images

A Leipzig ezzel bebiztosította a harmadik helyét és az azzal járó Bajnokok Ligája-indulást, ráadásul története során először nyert bajnoki mérkőzést a bajor fővárosban.
A szombati rangadón a Bayern - amelynek Lőw Zsolt a másodedzője -az első félidőben jobban futballozott és Serge Gnabry révén előnybe került, de a második játékrészben elkényelmesedett. Ezt pedig kihasználta a Leipzig, amely a nyáron éppen Münchenbe igazoló Konrad Laimer góljával, valamint Christopher Nkunku és Szoboszlai büntetőjével fordított.
A Bayern előnye így egy pont maradt a tabella élén a trónkövetelő Borussia Dortmunddal szemben. A sárga-feketék vasárnap az Augsburg otthonában előzhetnek.
"Nagyon örülök, de nemcsak a gólomnak, hanem annak, hogy az első félidő után így fel tudtunk állni - nyilatkozta a mérkőzést közvetítő ARENA4 csatornának Szoboszlai. - A félidőben volt pár dolog, amit át kellett beszélnünk, volt egymás között egy kis ordibálás is, de ez kellett ahhoz, hogy mindenki felpörögjön és felébredjen a második félidőre. Nem volt nálunk sokat a labda, amikor pedig elöl letámadtunk, a középpálya és a védősor nem jött fel velünk, ebből volt egy kis vita" - árulta el.
Hozzátette, nagyon örül annak, hogy segíteni tudtak egy nagyon jó barátjának, a Dortmundot erősítő Karim Adeyeminek - akivel még Salzburgból ismerik egymást -, és bízik benne, hogy a sárga-feketéknek sikerül megszerezniük a bajnoki címet.
Bundesliga, 33. forduló:
  • Bayern München-RB Leipzig 1-3 (1-0)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés