Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Bayern München tényleg trófea nélkül maradhat idén

Minich Réka

Frissítve 21/05/2023 - 13:16 GMT+2

Szombaton a Bundesliga utolsó előtti fordulójában a Bayern München hazai pályán szenvedett vereséget az RB Leipzig ellen, ahol a harmadik gólt Szoboszlai Dominik szerezte. A Bayern sorsa ezzel már nem a saját kezében van, ha vasárnap a Dortmund nyerni tud, akkor az utolsó forduló előtt átvehetik a vezetést a tabellán.

Tuchel szerint egyértelműek a Bayern problémái

Valósággá válhat, ami csak a Bayern drukkerek rémálmában fordult eddig elő: 10 bajnoki cím után idén trófea nélkül maradhat a klub.
A Lipcse elleni vereséget követően csak kevesen maradtak optimisták a bajoroknál, Thomas Tuchel próbált visszafogott maradni, de elismerte, hogy nagy bajban vannak.
„Nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt a mai mérkőzésen, jó sorozatunk volt, az edzéseken is úgy láttam, hogy jól ment a csapatnak. Ha ennyire a saját szintünk alatt teljesítünk, akkor nehéz meccset nyerni. A Lipcse játéka rendben volt, de csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Ha kikapunk egy jobb csapat ellen azzal nincs gond, de ma magunkat vertük meg.
Ha New Yorkban mész át az út másik felére, akkor nem csinálhatsz úgy, mintha csak Bogenhausenben lennél. Ha nem nézel szét, akkor átgázolnak rajtad.
Tuti nem fogom nézni a Dortmund meccsét, de ez akkor is így lenne, ha ma nyertünk volna.”
Természetesen a vereség után nem maradhatott csöndben a Bayern vezetősége sem, Oliver Kahn próbált optimista maradni.
„Még nem vesztettük el a bajnoki címet, de már nincs a saját kezünkben a sorsunk. Jövő hét végén is mindent meg kell tennünk Kölnben, addig még bármi megtörténhet. Csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt, a második félidő elfogadhatatlan volt. Az egyenlítő gólt a saját szögletünk után kaptuk, utána pedig nem volt már energiánk gólt rúgni.”
A sokat kritizált Hasan Salihamidzic újra kiállt a korábbi döntése mellett, hogy az év végére elküldték Julian Nagelsmannt és kinevezték Thomas Tuchelt.
Bayern-Trainer Thomas Tuchel
„A hét minden órájában a munkámat végzem és igyekszem a legjobbamat nyújtani. Év elején, amikor ránéztem a keretre én sem gondoltam volna, hogy lehet nem nyerünk semmit.
Nagelsmann elküldése sok ideje érett már, együtt döntöttünk a sorsáról. Sokan mondhatják, hogy nem hoztunk jó döntést, de szerintem Thomas jó munkát végez. Szüksége lesz egy előszezonra és jövőre már minden sokkal jobban fog menni.”
A német Sky szakértőjeként dolgozó, korábbi Bayern legenda, Lothar Matthäus szerint a vezetőség felelősségét muszáj felvetni ilyen helyzetekben.
„A szezon végén el kell gondolkodni rajta, hogy mi legyen Kahn és Salihamidzic sorsa. Kellemetlen beszélgetés lesz számukra, amikor értékelni kell a szezont.
Nem lehet megkerülni az ő felelősségüket, nagy kérdés, hogy maradhatnak-e jövőre is.”
A Bayern vezetősége az utolsó fordulót követően, május 30-án fog összeülni. Ha a Borussia Dortmund megnyeri a hátralévő két meccsét, akkor a Bayern nem csak a bajnoki címét veszítheti el 10 év után, hanem hosszú idő után először trófea nélkül maradhatnak.
Forrás: sky.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés