Az első félidő hosszabbításában a 24-szeres válogatott szélső a felezővonal közelében cselezett, Florian Kainz pedig a mezénél fogva visszahúzta. Benjamin Brand játékvezető a sípjába fújt, szabadrúgást ítélt a házigazda lipcsei csapatnak, Kainz ennek ellenére nem engedte el Szoboszlai mezét, aki hátra lendítette bal karját, és eltalálta ellenfele nyakát.
Kainz látványosan, színpadiasan a földre esett, a bíró pedig azonnali piros lappal kiállította a magyar futballistát.
"Ilyen kiállítás nem történhet meg. Számomra ez az arrogancia jele. A könyöknek nincs ott helye. Indokolt volt a piros lap" - szögezte le a 2-2-re végződött meccs után Oliver Mintzlaff.
UEFA Nations League
Rossi: "Reméltem, hogy Szalai Ádám szépen tud búcsúzni"
24/09/2022 - 05:59
Steffen Baumgart, az 1. FC Köln vezetőedzője is úgy vélekedett, hogy Szoboszlai könyöke felemelkedett és eltalálta ellenfele nyakát, de hangsúlyozta: meg van győződve róla, hogy nem szándékosan tette, hiszen nem is ütőmozdulat volt. Megjegyezte, ha a játékvezető téves ítéletet hoz, többen is közbeléphettek volna. Ezzel arra utalt, hogy az eset közvetlenül a partjelző előtt történt, és a videobíró-szobában ketten is figyelemmel kísérték a mérkőzés minden pillanatát.
Florian Kainz úgy fogalmazott, nem tudja biztosan, hogy piros lap volt-e, de szerinte meg lehetett adni. Domenico Tedesco, az RB Leipzig vezetőedzője elárulta, nem nézte vissza az esetet, mert a játékvezető egyértelmű döntést hozott.
Szoboszlai először kapott piros lapot felnőtt pályafutása során. Csapat- és honfitársai közül Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót.
Az 1. FC Köln legközelebb csütörtökön lép pályára, amikor a MOL Fehérvár FC-t fogadja a Konferencia-liga-selejtező első mérkőzésén.


Forrás: MTI
Bundesliga
A Mönchengladbachtól érkezik Szoboszlaiék új főnöke
19/09/2022 - 16:48
Bundesliga
Bődületes magyar show a Bundesligában, Orban és Szoboszlai góljával nullázták le a Dortmundot
10/09/2022 - 15:39