Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Thomas Müller a legnagyobb rajongója a Bayern 18 éves aduászának

Takács Márton

Publikálva 14/09/2021 - 19:26 GMT+2

A Bayern München mindössze 18 éves középpályása, Jamal Musiala szintet lépett. Egyre több játékidőt kap klubjában és a német válogatottban egyaránt, és él is a kapott lehetőséggel. Edzője, a szövetségi kapitánya, és Thomas Müller is rendkívül elismerően nyilatkozott róla.

Jamal Musiala így vette be Gulácsi Péter kapuját

Fotó: Getty Images

Jamal Musiala nem szűkölködik csodálókban.

Thomas Müller mondta a legjobban, miután a Bayern München demonstratívan 4-1-re nyert az RB Leipzig otthonában a Bundesliga 4. játéknapján: "Jamal Musiala volt a meccs varázslója".
Jamal Musiala a cserepadon kapott helyet a Red Bull Arénában rendezett rangadón, de nem lógatta a lábát, miután az első félidő hosszabbításában a sérült Serge Gnabry helyett pályára lépett.
A második játékrész elején, két percen belül a tinédzser egy Alphonso Davies-labdát varázsolt magához, és tévedhetetlen pontossággal lőtt Gulacsi Péter mellett a kapuba.
A 18 éves német válogatott középpályás aztán a Bayern harmadik találatánál is kulcsszerepet játszott, amikor Mohamed Simakan mögé lopakodott a jobbszélen, és Leroy Sane elfutását egy tökéletes keresztlabdával, gólpasszal segítette.
"Nagyon szórakoztató volt" - mondta Musiala a nehézsúlyúak összecsapása után. "Az olyan mozdulatokat, mint amilyenből az én gólom született, edzésen gyakoroljuk, nem kell sokat gondolkodni rajtuk."
A Chelsea akadémiáján felnőtt tehetség a 2020/21-es DFB-kupa első fordulójában két gólt szerzett, majd a Bundesliga 3. játéknapján a Hertha Berlin játékosán, Alexander Schwolowon és a Bayer Leverkusen játékosán, Florian Wirtzön kívül minden más játékosnál gyorsabban érte el a hét gólt az élvonalban.
A Bayern ex-vezetőedzője, a Nationalelf szövetségi kapitánya, Hansi Flick szeptemberben a kezdőcsapatba jelölte a Lichtenstein elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésen. A korábbi angol utánpótlás-válogatott játékos nem okozott csalódást, és az ellenfél védelmét megbontva lőtte Timo Werner a Flick-éra első gólját.
picture

Fiatalok egymás közt - Alphonso Davies és Jamal Musiala

Fotó: Imago

A lipcsei rangadó napján 18 éves, hat hónapos és 18 napos középpályás eddigi 52 klub és válogatott mérkőzésén - köztük 12-n kezdőként - már 11 gólt és öt asszisztot jegyzett.
Nem meglepő módon Musiala nem szűkölködik csodálókban.
A Bayern vezetőedzője, Julian Nagelsmann "a legmagasabb szintű utcai focistának" nevezte tizenéves aduászát, míg a német legenda, az 1990-ben aranylabdás Lothar Matthäus már a 2021-es Golden Boy-díj jelöltjei között látja őt.
Mégis, müncheni és válogatottbeli csapattársa, Thomas Müller az, aki talán a legnagyobb rajongója.
"Jamalban az a különleges, hogy a tehetsége mellé nagyszerű karakter is társul" - lelkendezett a közel 600 tétmérkőzést számláló ős-bayernes.
"Keményen dolgozik, magabiztos - de nem beképzelt. Elveszi a labdát, és pontosan tudja, mit kell tennie. Ő nem kiegészítő ember, hanem egy nagyon fontos játékos számunkra."
picture

Musiala és Müller

Fotó: AFP

Ez valóban nagy dicséret attól a Bayern-játékostól, akinek Musialát - a hírek szerint - hosszú távon az utódjául szánják.
Musiala tulajdonságai egy kicsit hagyományosabbak Müllerhez - a játék egyetlen "Raumdeuter"-éhez - képest, de nem kevésbé különlegesek.
A hasonlóan ruganyos Musiala nagyon jól mozog a pályán, vegyíti a támadóösztönöket a védekező kulimunkával, a csapatjátékot az egyéni mesterfogásokkal, és képes szélsőt vagy támadó középpályást is játszani.
Tekintve, hogy mit mutat néhány hónappal a második teljes profi szezonja után,a Musiala leírására szolgáló szuperlatívuszok listája csak bővülni fog.
Az elitszintű tehetség fejlődése azt ígéri, hogy még évekig lebilincseli majd a futballvilágot.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés