Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlai az Aranylabdát a 21 éves korára már 50 Bundesliga-gólnál járó Dortmund-csatárnak adná

Takács Márton

Frissítve 29/11/2021 - 19:51 GMT+1

A Borussia Dortmund norvég csatára, Erling Haaland szombaton két rekordot is megdöntött: ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos, aki eljutott 50 Bundesliga-gólig, valamint ő az a labdarúgó, akinek a legkevesebb mérkőzésre volt szüksége e mérföldkő eléréséhez.

Erling Braut Haaland

Fotó: Getty Images

Szoboszlai Dominiknél Erling Haaland lenne az aranylabdás.

Erling Haaland éppen 21 éves, négy hónapos és hat napos volt, amikor hét meccses kihagyás után, a sérüléséből visszatérve megpecsételte a Wolfsburg 3-1-es vereségét. Azzal, hogy mindössze 50 mérkőzésre volt szüksége az 50. gól eléréséhez, kilenc mérkőzéssel megdöntötte Timo Konietzka korábbi rekordját.
Nem azokban van a hiba, akik nem hallottak még Konietzkáról. Az 1938-ban született és 2012-ben elhunyt német támadó mondjuk éppen a Dortmundban ontotta a gólokat, majd a TSV 1860 Münchenben is igen sok találat fűződött a nevéhez.
A Borussia egészen kiváló átigazolási elveinek egyik legfőbb igazolója ő, és akkor még nem beszéltünk Jadon Sancho vagy Jude Bellingham szerződtetéséről. Korábban persze róluk is beszéltünk (írtunk).
"Erling jó benyomást tett rám a héten az edzéseken" - mondta Marco Rose vezetőedző a Wolfsburggal vívott mérkőzés után sztárcsatáráról, aki a 73. percben állt be a kispadról. "Hatalmas energiát ad nekünk, amikor a pályán van. Ő egy olyan játékos, aki a különbséget tudja jelenteni két csapat között, és hosszú távon nem lehet őt pótolni."
Haaland mindössze nyolc perccel azután, hogy pályára lépett a Volkswagen Arénában, pontosan ezt bizonyította: Julian Brandt keresztlabdájára érkezett, és a 2021/22-es szezonban a 10. Bundesliga-gólját szerezte, pedig mindössze a hetedik bajnoki fellépése volt ez ebben a szezonban.
picture

Haaland a Wolfsburg elleni meccsen lett rekorder

Fotó: SID

Ez azt jelenti, hogy a norvég a Bundesligában ebben az idényben ijesztő ütemben, 56 percenként egy gólt szerez. Ez a tempó még a 14 találatával a góllövőlistát vezető Robert Lewandowskinak is sok, aki átlagosan 78 percenként eredményes.
"Mindenki tisztában van Erl minőségével" – nyilatkozta Haaland német válogatott csapattársa, Emre Can a bundesliga.com-nak a végső sípszó után. "Sokat segít nekünk, a csapatnak. Úgy gondolom, hogy a csapatnak nagyobb az önbizalma, amikor ő a pályán van. Remélem, hamarosan teljesen egészséges lesz, és tud segíteni nekünk.”
Ezt egészen hamar igazolhatja is a norvég, a Borussia ugyanis december 4-én a címvédő Bayern Münchent fogadja a Klassikeren.
Az olasz sportújságíró, az átigazolási hírek legfőbb tudója, Fabrizio Romano a Twitch-csatornáján néhány napja Szoboszlai Dominikkel beszélgetett, ahol természetesen Erling Haaland is szóba került, hiszen ők ketten egy alomból jöttek, a Red Bull Salzburgban lettek barátok.
Romano azon kérdésére, hogy a magyar válogatott kulcsembere kinek adná az Aranylabdát, korábbi csapattársát, Haalandot mondta. Reméli, hogy esetleg nem is most, a jövőben megkapja majd a legrangosabb elismerést a norvég támadó.
részben via bundesliga.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés