Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ő még csak most 16 - új korrekordere van a Bayern Münchennek

Takács Márton

Publikálva 09/01/2022 - 14:04 GMT+1

Paul Wanner péntek este beírta a nevét a Bayern München történelemkönyvébe, miután ő lett a klub valaha volt legfiatalabb játékosa, aki pályára lépett a Bundesligában, mindössze 16 évesen.

Paul Wanner (jobbra) rekordot döntött

Fotó: AFP

Paul Wanner a Bayern történetének eddigi legfiatalabb élvonalbeli játékosa.

A még csak 16 éves és 15 napos - a bal lábas játékos 2021. december 23-án ünnepelte születésnapját – Paul Wanner a kispadról érkezett Marc Roca helyére a Bayern Münchenbe, a Borussia Mönchengladbach elleni hazai találkozó 75. percében.
A pályán töltött 15 perce alatt hét labdaérintést produkált, a passzok 60 százaléka sikeres volt, párharcainak 40 százalékát megnyerte, miközben 1,49 mérföldet (2,4 kilométert) tett meg, és 28,9 kmh-s (17,95 mph) végsebességet ért el.
És bár ez egy jelentős esemény volt a fiatal játékos életében, aki Hasan Salihamidzic sportigazgató 17 éves unokaöccséhez, Lucas Copadóhoz csatlakozva debütált a Bayern első csapatában, a mérkőzés végül 2-1-es vereséggel végződött Julian Nagelsmann címvédő gárdája számára.
Wanner rendkívül eseménydús napokon van túl. Szerdán a német U17-es válogatottal utazott el a spanyolországi téli edzőtáborba. Másnap reggel azonban visszatért Münchenbe, hogy részt vegyen a Bayern utolsó edzésén a Gladbach elleni Bundesliga-összecsapás előtt.
"Paul egy kiemelkedő tehetség, aki jó képességekkel rendelkezik. Még mindig nagyon fiatal játékos, fizikailag még nem teljesen kifejlett. Nagyon gyors, hihetetlenül jó technikával" - jellemezte a Bayern edzője, Julian Nagelsmann a bal lábas játékos kvalitásait, aki 2018 nyarán érkezett a Bayern akadémiájára az FV Ravensburgtól. "Rengeteg jó ötlete van, és nagyon bízik a képességeiben. Ő egy olyan játékos, akin rajta tartom a szemem, akinek a nevelésére, fejlesztésére figyelnünk kell."
Wanner ugyan nem lett nyerőember a Gladbach ellen, de így is meg tudta mutatni a benne rejlő potenciált, de most tovább kell dolgoznia az ifjúsági csapatokban, hogy valamikor megtegye a következő lépést az első csapat felé. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón fontos tanácsot kapott a Bayern vezetőedzőjétől: "Tiszta fejjel kell rendelkeznie, és az ajtó nyitva lesz előtte" - mondta Nagelsmann, miközben mutatóujjával a homlokára koppintott: "Minden azon múlik, hogy mi történik itt fent".
picture

Paul Wanner és Julian Nagelsmann

Fotó: AFP

Senki más nem lépett pályára ilyen fiatalon, 16 évesen a német rekordbajnoknál eddig, miközben Wanner több mint egy évet lefaragott a korábbi rekordból, amelyet Jamal Musiala tartott, aki 17 esztendős és 115 napos volt, amikor a 2019/20-as szezon 33. játéknapján a Freiburg ellen ünnepelhette a Bundesliga-keresztelőjét.
Wanner pedig egyben a második legfiatalabb játékos, aki valaha a Bundesligában szerepelt. Csak a Borussia Dortmund játékosa, Youssoufa Moukoko volt fiatalabb, amikor bemutatkozott az élvonalban: 16 évesen és egy naposan, amikor 2020 novemberében a Hertha Berlin ellen a kispadról szállt be.
Wanner csak kapott legalább egy karton Manner nápolyit ajándékba. Vagy éppen ő visz majd egy dobozzal a csapattársainak a debütálása alkalmából.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés