Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ő a legérettebb 18 éves játékos, akit valaha láttam”- fantasztikus formában kezdte a szezont a fiatal középpályás

Wojciechowski Patricia

Publikálva 24/09/2021 - 14:51 GMT+2

Jude Bellingham csupán második szezonját kezdi meg a Borussia Dortmundban, de máris meghatározó szerepet tölt be a Bundesligában jelenleg harmadik helyen álló együttes középpályáján, s ugyan még csak 18 éves, már most igazi vezéregyéniség. Érettségét csapattársai sem győzik dicsérni.

Jude Bellingham

Fotó: SID

Erling Haaland mellett a BVB másik fiatal tehetsége is fantasztikus formában kezdte az idényt.

Jude Bellingham rögtön első dortmundi szezonjában, 17 évesen alapembere lett a Német Kupa-győztes, BL-negyeddöntős együttesnek. 46 tétmérkőzésen lépett pályára, és érzékelni lehetett, hogy folyamatosan egyre jobban belelendül. Idei szezonrajtja egészen kiemelkedő: nyolc meccsen két gól és négy gólpassz fűződik a nevéhez, kulcsjátékosa a dortmundi középpályának, nagyon erős a párharcokban, és a védekezésben is fontos szerepet vállal. Mind a Bundesligában, mind a Bajnokok Ligájában remekül kezdte az idényt, és az angol válogatottban is jól teljesített, mikor lehetőséget kapott. Teszi mindezt mindössze 18 évesen.
Különösen a Dortmund Besiktas elleni idegenbeli BL-mérkőzésén parádézott Bellingham, ahol a Borussia 2:1-es győzelme során mindkét gólban benne volt, s egész mérkőzésen látványos megoldásokat mutatott be. Meg is választották a meccs legjobbjának a gólt és gólpasszt elkönyvelő játékost. 18 évével és 78 napjával ő lett a legfiatalabb focista, aki két egymást követő BL-találkozón is betalált, Kylian Mbappé-t előzte meg.
Bellingham 2020-ban érkezett a Dortmundhoz az angol másodosztályú Birmingham City-től, ahol távozása után szokatlan módon visszavonultatták a tizenéves focista 22-es mezszámát.
Sokat fejlődött első dortmundi éve óta, mikor a támadásokból még kevésbé vette ki a részét. Fizikailag erős, fejben érett, a pályán harcias. Az idei Bundesliga-szezonban eddig ő nyerte a legtöbb párharcot a dortmundi játékosok közül a Bundesliga.com információi alapján, és a sikeres passzok tekintetében is csapata egyik legjobbja.
picture

A dortmundi tehetségek

Fotó: Getty Images

A BVB világbajnok védője, Mats Hummels külön kiemelte, mekkora erény, hogy már ilyen fiatalon ekkora vezéregyéniség az angol középpályás, aki az öltözőben is hallatja a hangját. Hummels a legérettebb 18 éves focistának nevezte Bellinghamet, akivel valaha együtt játszott, pedig az elmúlt években bőven találkozott tehetséges tinédzserekkel a BL-döntős focista.
„Ő a legérettebb 18 éves játékos, akit valaha láttam. Jude már most is igazi vezér, és az egyik leghangosabb a csapatban. Remek srác. Azt hiszem, már vagy 25-ször mondtam el neki, hogy szeretem”- nyilatkozta a DAZN-nak a Borussia múlt hétvégi Union Berlin felett aratott 4:2-es győzelme után.
picture

Jude Bellingham

Fotó: Getty Images

A Liverpool angol válogatott csapatkapitánya, Jordan Henderson sem fukarkodott a dicséretekkel. A szeptember közepén lejátszott Andorra elleni 4:0-ás angol siker után jegyezte meg, hogy nagy jövő állhat fiatal honfitársa előtt.
Nagyszerű játékos. Már ilyen fiatal korban fantasztikus érettséget mutat a pályán és azon kívül is. Látni, mennyire éhes arra, hogy klasszis játékos legyen, minden adottsága megvan ehhez.
"Nem akarom túlságosan dicsérni, és ezzel túl nagy nyomást helyezni rá, de értelmes srác. Úgy tudom, remek emberek veszik körbe, jó családja van, és érződik is, hogy ez fontos szerepet játszik nála. Azt hiszem, hogy idővel klasszis játékos válik belőle”- nyilatkozta Henderson.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés