Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Szoboszlaiék új edzője győzelemmel debütált, a Bayern hátrányból jött vissza

MTI

Frissítve 11/12/2021 - 22:16 GMT+1

Bundesliga - Hazai győzelemmel mutatkozott be az RB Leipzig új vezetőedzője

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach

Fotó: Getty Images

Domenico Tedesco, az RB Leipzig új vezetőedzője hazai győzelemmel mutatkozott be a kispadon: csapata a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján 4-1-ra verte a Borussia Mönchengladbachot.

Az első félidőt kontroll alatt tartották a veszélyesen kontrázó lipcseiek, akiknél Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőben kapott lehetőséget. A szünetben kétgólos volt a hazaiak előnye, a pihenőt követően viszont kiegyenlítődött a mezőnyjáték, a vendégek is veszélyeztették Gulácsi kapuját, de csak szépíteniük sikerült a hajrában. Az egyenlítés reményében a gladbachiak kitámadtak, ám a hazaiak ezt kihasználva a ráadásban kétszer is betaláltak. Christopher Nkunku a találatát követően egy önzetlen gólpasszt is adott. Szoboszlai Dominik a 63. percben csereként állt be, Orbán az 59. percben sárga lapot kapott.
A címvédő és listavezető Bayern München otthon a második félidőben fordított a szünetben vezető Mainz ellen, a vendégek magyar válogatottja, Szalai Ádám nem került a meccsre nevezett keretbe.
A szintén magyar válogatott Sallai Roland a 76. percben szállt be a Freiburgba, amely 2-1-re kikapott a vendég Hoffenheimtől. A magyar szélső 1-1-es állásnál lépett pályára.
A Dortmund a 85. percben egyenlített az első félidőben büntetőből vezetést szerző Bochum vendégeként, amelyben ezúttal nem került sor Novothny Soma játékára.
Megszakadt a Hertha öt forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata, a berlini gárda - melynek éléről két hete távozott Dárdai Pál- ebben az időszakban kétszer kikapott és háromszor döntetlent ér el, most viszont 2-0-ra felülmúlta a Bielefeldet.
Bundesliga, 15. forduló:
  • RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 4-1 (2-0)
  • Bayern München-FSV Mainz 05 2-1 (0-1)
  • SC Freiburg-1899 Hoffenheim 1-2 (1-1)
  • VfL Bochum-Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
  • Hertha BSC-Arminia Bielefeld 2-0 (0-0)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása