Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dárdait menesztették, de nem ő volt a Hertha legnagyobb problémája

Minich Réka

Frissítve 29/11/2021 - 16:07 GMT+1

Hétfő reggel érkezett a száraz közlemény, amiben a Hertha BSC arról tájékoztatta a szurkolóit, hogy már nem Dárdai Pál a csapat vezetőedzője. Helyére azt a Tayfun Korkutot nevezték ki, akinek már több mint 3 éve nem volt csapata. Dárdai menesztése nem volt előzmények nélküli, de az időzítés mindenképpen meglepő.

Dárdai Pál

Fotó: AFP

Dárdai Pál másodjára januárban ült le a Hertha kispadjára, ezúttal is azzal a céllal, hogy nyugalmat, stabilitást adjon a csapatnak és maradjanak bent a Bundesligában.

A magyar edzőt nem lehet azzal vádolni, hogy látványos támadófocit erőltet, de az erős védekezésen alapuló stabil teljesítményekkel előrukkolva mindig nehéz volt megverni a csapatait.
Ahogy arról már korábban is írtunk, a Hertha viszonylag jó anyagi helyzetben van, hiszen Lars Windhorst 2019 óta már majdnem 400 millió eurót fektetett be Berlinben, de ez a keret összetételén finoman szólva sem látszik.
A nyár folyamán sportigazgatónak nevezték ki Fredi Bobicot, aki szemmel láthatóan folyamatosan konfliktusba került az edzőjével. Már az meglepetésnek számított, hogy nem sikerült nagyobb nevet szerződtetni a kispadra Dárdainál, de ami aztán a szezon elején történt – részben a sajtó nyilvánossága előtti üzengetésekkel megfűszerezve – az előrevetítette, hogy kettejük együttműködése nem lesz hosszan tartó.
A nyári átigazolási szezonban a Hertha gyakorlatilag a teljes támadószekciójától megszabadult, de a helyükre szinte senkit nem igazoltak, még a Dárdai által külön kért szélsőt sem. A sajtótájékoztatóin korábban magabiztosságot és nyugalmat sugárzó magyar edző már augusztus végén szinte hisztérikusan nyilatkozott:
Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban
Bobic októberben adott hosszabb interjút a Kicker sportlapnak, amiben kritizálta Dárdai kirohanását, mert szerinte a problémákat a színfalak mögött kell átbeszélni. Ugyanitt tette azt a mára már ironikusnak ható kijelentést is Bobic, ami szerint a magyar edző akár 10 évig is irányíthatja a Herthát.
A 10 évből végül 11 hónap lett Dárdai második berlini regnálása. A helyére a török származású korábbi Hertha játékos Tayfun Korkutot nevezték ki. Azt a Korkutot, aki néhány éve már hasonló feladatot ellátott a Vfb Stuttgartnál, akiket sikeresen bent tartott 2018-ban. Az viszont furcsa, hogy a stuttgarti kirúgása óta nem volt sehol edző, ez pedig a szurkolókat is aggasztja.
Korkut feladata nem lesz egyszerű; a Hertha 13 meccsen csak 14 pontot szerzett, ráadásul 27 kapott gólja a második legtöbb a ligában. A támadójáték siralmas, nagy kérdés, hogy Bobicék hajlandóak és képesek lesznek-e a megfelelő erősítéseket végrehajtani a téli átigazolási szezonban. A jelenlegi kerettel sokkal többen nem reménykedhetnek Berlin kék felén, mint a túlélés. Dárdai Pál a kirúgása ellenére továbbra is élvezi a klubikon státuszt, a szurkolók egyhamar nem felejtik el neki, hogy a tönk szélén álló csapatot kétszer is bent tartotta a Bundesligában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés