Október 19-én kell megjelennie egy madridi bíróság előtt Lucas Hernandeznek, a Bayern München világbajnok labdarúgójának hathónapos börtönbüntetése ügyében - erősítette meg a korábbi sajtóhíreket a bíróság szóvivője.

A 25 éves védőt 2017 februárjában - amikor még az Athlético Madrid-ban szerepelt - őrizetbe vették, mert barátnőjével, későbbi feleségével bántalmazták egymást. Mindkettőjüket 31 nap közmunkára ítélték, valamint hat hónapra szóló távolságtartási végzést kaptak. Ezt azonban megszegték és 2017 júniusában nászútra utaztak. A bíróság ezután azért ítélte el Hernandezt, mert a közmunkát nem végezte el.
A játékos megválaszthatja, melyik börtönbe vonul be, majd bejelentése után tíz napja lesz rá, hogy megkezdje a büntetés letöltését. Ugyanakkor Hernandez egy felsőbb bírósághoz fellebbezett, s egyelőre nem tisztázott, hogy ez halasztó hatályú-e az ítélet végrehajtására, mint ahogy azt sem tudni, hogy mikor ül össze egy új testület megtárgyalni az ügyet.
Bundesliga
Pozitív lett a tesztje a Bayern München vezetőedzőjének
5 ÓRÁJA
Feleségét nem marasztalták el végül, mert az utazás időpontjában még nem kapta kézhez a bírósági ítéletet, ezért rá nem vonatkozott a korlátozás.
A francia válogatott játékos nem érzi bűnösnek magát az ügyben, a Bayern München pedig nem kommentálta az esetet.
A bajor gárda 2019 nyarán klubrekordot jelentő 80 millió euróért szerződtette az Atlético védőjét. Hernández a mostani idényben négy Bundesliga-meccsen és két Bajnokok Ligája-találkozón játszott.
Bundesliga
A három magyart foglalkoztató klub nem kezdte jól a szezont, de mekkora a baj valójában?
TEGNAP 16:03
Bundesliga
Hét perc alatt négy góllal büntetett a Bayern, a Leverkusennek csak szépítésre futotta
17/10/2021 15:39