Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pandabébit neveztek el a népszerű edzőről, aki két éve az első osztályba vezette csapatát

Wojciechowski Patricia

Frissítve 12/10/2021 - 21:52 GMT+2

Az Union Berlinnek kifejezetten jól megy az utóbbi években. 2019-ben történelmük során először feljutottak a Bundesligába, ahol meg is tudtak ragadni, erőn felül teljesítettek az elmúlt két szezonban. Az együttes vezetőedzője, Urs Fischer töretlen bizalmat élvez, ezt elég különleges módon sikerült kifejezni a napokban.

Urs Fischer

Fotó: SID

Az Union Berlin vezetőedzőjéről, Urs Fischerről nevezték el a berlini állatkert júniusban született vörös pandáját.

Az Union Berlin a Bundesliga egyik legkellemesebb meglepetése. Tavaly az előkelő hetedik helyen zárták a szezont, egyelőre idén is ezt a pozíciót foglalják el. Mindezt úgy, hogy mindössze két évvel ezelőtt jutottak fel a másodosztályból a Bundesligába. Az Union svájci vezetőedzője, Urs Fischer remekül teljesít csapatával, és kifejezetten nagy népszerűségnek örvend. Ezúttal egészen különleges módon hálálták meg neki az együttes jó szereplését.
A berlini állatkert és az Union Berlin szeptemberben indított közös kezdeményezést, hogy nevet találjanak a júniusban született vörös pandának. A beküldött többszáz javaslat között elég nagy számban jelent meg az Urs név, így a három fős zsűrinek nem esett nehezére meghozni a döntést. A svájci edzőt egyébként korábban a bébi panda keresztapjának is kinevezték.
„Természetesen örülök, hogy ilyen sok Union-szurkoló és állatkert látogató az Urs nevet javasolta, és tisztában vannak a keresztnevem eredetével” - mondta el az edző, aki hétfőn meg is látogatta a pandát.
Fischer egyébként arra utalt, hogy az Urs az Ursus rövidített változata, ami latinul medvét jelent.
Hogy az Union Berlinhez kötődő pandabébi szerencsét hoz-e a klubnak, az a szezon során kiderül. Mindenesetre a hétvégén a Wolfsburg ellen kifejezetten nehéz dolga lesz a berlini együttesnek, így minden segítség jól jön.
Forrás: rbb24.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés