Az Union Berlin vezetőedzőjéről, Urs Fischerről nevezték el a berlini állatkert júniusban született vörös pandáját.

Az Union Berlin a Bundesliga egyik legkellemesebb meglepetése. Tavaly az előkelő hetedik helyen zárták a szezont, egyelőre idén is ezt a pozíciót foglalják el. Mindezt úgy, hogy mindössze két évvel ezelőtt jutottak fel a másodosztályból a Bundesligába. Az Union svájci vezetőedzője, Urs Fischer remekül teljesít csapatával, és kifejezetten nagy népszerűségnek örvend. Ezúttal egészen különleges módon hálálták meg neki az együttes jó szereplését.
A berlini állatkert és az Union Berlin szeptemberben indított közös kezdeményezést, hogy nevet találjanak a júniusban született vörös pandának. A beküldött többszáz javaslat között elég nagy számban jelent meg az Urs név, így a három fős zsűrinek nem esett nehezére meghozni a döntést. A svájci edzőt egyébként korábban a bébi panda keresztapjának is kinevezték.
Bundesliga
Bent tartotta Dárdai a Herthát
15/05/2021 16:19
„Természetesen örülök, hogy ilyen sok Union-szurkoló és állatkert látogató az Urs nevet javasolta, és tisztában vannak a keresztnevem eredetével” - mondta el az edző, aki hétfőn meg is látogatta a pandát.
Fischer egyébként arra utalt, hogy az Urs az Ursus rövidített változata, ami latinul medvét jelent.
Hogy az Union Berlinhez kötődő pandabébi szerencsét hoz-e a klubnak, az a szezon során kiderül. Mindenesetre a hétvégén a Wolfsburg ellen kifejezetten nehéz dolga lesz a berlini együttesnek, így minden segítség jól jön.
Forrás: rbb24.de
Bundesliga
Döntetlen a berlini derbin
04/04/2021 18:22
Bundesliga
A három magyart foglalkoztató klub nem kezdte jól a szezont, de mekkora a baj valójában?
8 ÓRÁJA