Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A világ legjobb középcsatárát, az európai aranycipős Lewandowskit a Bayern sem győzi dicsérni

Takács Márton

Publikálva 23/09/2021 - 12:35 GMT+2

A Bayern München lengyel támadója, Robert Lewandowski átvette az Európa legeredményesebb góllövőjének járó Aranycipőt. Teljesítményét Oliver Kahn és Julian Nagelsmann is kommentálta.

Ha Filippo Inzaghi lesen, Robert Lewandowski a kapuban született

Fotó: AFP

A világ jelenlegi legjobb 9-ese 41 gólt szerzett az előző német bajnokságban.

Robert Lewandowski átvette az európai Aranycipőt, amelyet a Bundesliga 2020/2021-es szezonjában - 29 mérkőzésen - szerzett 41 góljáért kapott. Ezt a díjat Európa bajnokságainak legeredményesebb góllövője kapja, tehát ez nem szubjektív elismerés, a számok döntenek. Viszont ezúttal a világ jelenlegi legjobb középcsatára lett a legeredményesebb.
Lewandowski a 41 találatával megdöntötte a legendás, augusztusban elhunyt Gerd Müller 40 gólos rekordját is, amelyet az 1971/1972-es évadban állított fel, szintén a Bayern színeiben.
Lewa hatodik alkalommal lett a Bundesliga gólkirálya, de ez az első Aranycipője. A díjat korábban hatszor nyerte el Lionel Messi, de Ciro Immobile és Luis Suárez is végzett már az első helyen.
A lengyel csatár tavalyi idényben elért találatainak száma a legmagasabb volt azóta, hogy Cristiano Ronaldo 2015-ben a Real Madridnál 48 gólt szerezve elnyerte a díjat. A 33 éves támadó nagy fölénnyel előzte meg Lionel Messit (30) és Ronaldót (29).
"Nagyon büszke és boldog vagyok. Ezt a díjat azoknak az embereknek ajánlom, akik minden nap mellettem állnak. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a csapattársaimnak, az edzői stábnak és az egész Bayernnek. Az ő támogatásuk nélkül nem tudnék ilyen címeket nyerni.
A sportban, akárcsak az életben, alapvető fontosságú, hogy értékeljük egymást, támogassuk egymást, mindig tisztességesek legyünk egymással, és próbáljunk példaképek lenni mások számára. Nagyon örülök annak, amit együtt, csapatként elértünk.
Abban a szezonban, amikor 41 gólt szereztem, volt egy pillanat, amikor azt gondoltam, hogy nem tudom megcsinálni. Ez volt az az időszak, amikor megsérültem. De aztán úgy gondoltam, hogy olyan közel vagyok a rekord megdöntéséhez, hogy nem számít, hány meccset kapok, miután visszatértem, csak pozitívnak kell lennem, és hinnem kell abban, hogy 41 gólt tudok lőni." - kommentálta díjazását Lewandowski.
picture

Robert Lewandowskinak olyan természetes a góllövés, mint másnak a levegővétel

Fotó: Getty Images

Lewandowski szemet gyönyörködtető közreműködése a kapu előtt tovább erősítette, hogy ő a világ legjobb 9-ese. Átlagosan 1,50 gólt szerzett 90 percenként a Bayern kilencedik bajnoki címét eredményező szezonjában. A 29 élvonalbeli mérkőzésén mindössze négy alkalommal nem szerzett gólt, és 10-szer talált a hálóba többször is.
"Soha nem gondoltam volna, hogy egy másik csatár meg tudja közelíteni Gerd Müller rekordját” - mondta Oliver Kahn, a Bayern vezérigazgatója. "Beigazolódott, hogy tévedtem. És ki mondja, hogy Robert nem fogja megismételni? Ki mondja, hogy nem fogja túlszárnyalni önmagát? Ő mindenre képes."
picture

Lewandowski fogadja a gratulációkat

Fotó: SID

Az egyetlen olyan aktív játékos lett a Bundesligában, aki a jelenlegi 18 élvonalbeli klub mindegyike ellen gólt szerzett. Az újabb mérföldkő elérése után a Bayern vezetőedzője nem győzte dicsérni játékosát, Julian Nagelsmann nem hagyott kétséget afelől, hogy a csatár hol helyezkedik el a mezőnyben.
"Minden meccsen gólt akar szerezni. Nagyon éhes arra, hogy gólokat lőjön, és nagyon éhes arra is, hogy segítsen a csapattársainak is. A legutóbbi meccsén is három-négy nagyszerű passzt adott az utolsó harmadban a többieknek, amivel lehetőséget teremtett a csapattársainak, így végső soron még mindig ő a világ legjobb csatára, és ebben a szezonban is sok gólt fog szerezni."

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés