A Bayern München korábbi elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerint a pénzügyi Fair Play (FFP) megújítására és átlátható szankcionálásra lenne szükség az európai labdarúgásban.


"Szükségünk lenne a szigorú és következetes FFP 3.0-ra, amely magában foglalná a büntetési rendszert is" - vélekedett a bajor klub éléről júniusban távozó 66 éves szakember. Rummenigge úgy véli, az európai szövetség (UEFA) a sport- és pénzügyi szabályozás megújítása kapcsán "óriási feladat" előtt áll.
Bundesliga
Hét perc alatt négy góllal büntetett a Bayern, a Leverkusennek csak szépítésre futotta
TEGNAP 15:39
"Ha egy klub megsérti a szabályokat, nem mozoghat a szürke zónában, viszont tudnia kell, mire számíthat, egészen a Bajnokok Ligájából való kizárásig" - fogalmazott a Bayern korábbi első embere, aki szerint számos élklub közel áll a gazdasági összeomláshoz.
Rummenigge a játékosok bérének rögzítésére szólított fel, és kiemelte: a luxusadó önmagában nem lenne megoldás az óriási pénzeket megmozgató klubok esetében, mivel néhányuk a tulajdonosok és befektetők által bőséges pénzösszegekkel gazdálkodhat.
Közülük a Manchester Cityt és a Paris Saint-Germaint említette példaként, ahol a pénz szerinte "több mint egy relatív kérdés".

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Bundesliga
Zsinórban másodszor vesz remek rajtot a trófeaátokkal sújtott együttes, de mire megy vele?
17/10/2021 09:05
Világbajnoki-selejtező UEFA
Felfedezője szerint Aranylabdát nyer a jövőben a német válogatott fiatal csillaga
12/10/2021 16:59