Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Schäfer András: "Érzem a bizalmat, jó helyre jöttem"

MTI

Frissítve 22/01/2022 - 18:38 GMT+1

A válogatott labdarúgó elárulta, Németországban több klub is kiszemelte, az Union Berlin viszont már a nyáron is szerződtetni akarta, amit jó jelnek tekintett.

Schäfer András Harry Kane ellen

Fotó: Getty Images

Többen is érdeklődtek Schäfer András iránt a német labdarúgó-bajnokságból, mielőtt pénteken aláírt az Union Berlinhez.

"Nekem nagyon szimpatikus volt az Union, mert már nyáron is meg akartak szerezni, azaz látszik, hogy bíznak bennem. Ezt a bizalmat most is érzem, ezért jó helyre jöttem" - mondta az M1 aktuális csatornának adott interjúban a középpályás, aki elárulta, még nem sokat látott a német fővárosból, mert az átigazolás utáni első napok "rohanósak".
A 15-szörös válogatott futballista arról is beszámolt, hogy másfél hete kisebb combsérüléssel bajlódik, ezért várhatóan egy hét múlva csatlakozhat új társaihoz az edzéseken.
"Az Unionnál annak ellenére a 40 pont megszerzése és a bennmaradás kiharcolása a cél, hogy jelenleg negyedik helyen áll a tabellán. Tetszik ez a hozzáállás, ha ez megvan, akkor lehet beszélni másról" - mondta a 22 éves futballista, aki a szlovákiai DAC-tól igazolt a tavaly hetedik helyen záró német csapathoz, amelynek húsz forduló után 34 pontja van.
Schäfer felidézte: a Németországban légióskodó magyarok közül Szoboszlai Dominikkal beszélt, aki elárulta neki, hogy az Union nagyon kellemetlen ellenfél, senki nem szeret az otthonában pályára lépni.
Schäfer szerette volna az MTK-ban és a DAC-ban is használt 26-os mezszámot, de mivel az foglalt volt új klubjánál, ezért a 13-ast választotta, mert az szerencsét hozott neki a nemzeti együttesnél.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés