Niklas Süle szerződése 2022 nyarán jár le, és egyelőre kérdéses, hogy hosszabbít-e vele a Bayern München. A védő jövőjének alakulása szempontjából kulcsfontosságú lesz a következő pár hónap.


Nagyon érdekes helyzetben van Niklas Süle a Bayern Münchennél. A védő azért küzd, hogy a szezon végén meghosszabbítsák szerződését. A Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge először nyilvánosan tett arra utalásokat, hogy nem feltétlenül számolnak vele, Hansi Flick viszont pár héttel később már jóval pozitívabban beszélt a játékosról. Süle vagy áttörést ér el, vagy távozik, nagyjából ez a helyzet.
Másfél évvel ezelőtt Süle fontos szerepet játszott a Bayern jövőbeli terveiben, a védelem alapembereként számoltak vele. Most azonban annak ellenére is küzdenie kell egy új szerződésért, hogy több védő sorsa bizonytalan. David Alaba a szezon végén biztosan távozik, és Jerome Boateng maradása sem tűnik túl valószínűnek. De hogyan történhetett meg, hogy másfél év alatt ennyit változott Süle helyzete?
Bundesliga
Korábbi Bundesliga-ezüstérmes edző veszi át Szoboszlaiék irányítását
09/12/2021 10:43
Első körben nem kell túl bonyolult válaszok után kutatnunk, egy sérülés akasztotta meg a fiatal védő fejlődését. 2019 októberében szenvedett térdszalag szakadást, ebből felgyógyulva időre volt szüksége, hogy újra megfelelő erőállapotba kerüljön, és formája is javuljon. Sajtóhírek még arról is beszámoltak, hogy volt olyan alkalom, mikor Flick azért száműzte a keretből, mert némi súlyfelesleggel küzdött felépülése után.

000_93M8EX.jpg

Fotó: Eurosport

Időközben a rutinos Boateng átvette, vagy inkább visszavette helyét a védelem közepén, a Bayern pedig megszerezte tavaly a triplát, a világbajnok erősen kivette ebből a részét, miközben Süle inkább kiszorult. Igaz, a BL-döntőt majdnem végigjátszotta, miután Boateng már az első félidő közepén megsérült. Leginkább Benjamin Pavard cseréjeként, a jobb szélen kap lehetőséget Süle az utóbbi időben.
Február végén a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge meglehetősen éles szavakat használt a ZDF stúdiójában, mikor Süle szerződéshosszabbításáról esett szó. Ezután megerősödtek azok a hangok, hogy a védő a nyár végén távozhat.
„Egy évig még érvényes szerződése lesz a nyáron. Elkezdjük a beszélgetéseket, és meglátjuk, milyen eredményre jutunk. Anyagilag nem áll akkora keret a rendelkezésünkre, mint a járvány előtt. Nem tudom, hogy haladnak a tárgyalások, ha találunk megoldást, alapvetően készen állunk arra, hogy meghosszabbítsuk a szerződését. De ez csak bizonyos feltételek mellett valósulhat meg” 
- mondta el Rummennige, erősen utalva arra, hogy a Bayern elkerülné Alaba esetét: ha nem történik szerződéshosszabbítás, Süle idén nyáron pénzért távozik.
De mégis milyen feltételekre gondolhat Rummenigge, merül fel a kérdés. Süle fizetése viszonylag alacsonynak számít a Bayern focistáihoz képest, a vezérigazgató egyértelműen üzent, hogy ebből a szempontból a védő nem számíthat emelésre. Pedig ő és ügynöke is megpróbálnának egy magasabb fizetést kicsikarni. Emellett a játékban is javulást várnak el Sülétől, aki nem pótolhatatlan a csapaton belül.
A védő megtette az első lépéseket afelé, hogy bizonyítsa, megéri őt megtartani. Az utóbbi hetekben látványosan javult játéka, Pavard sérülése után Süle a jobb szélen meggyőzően teljesít. A hírek szerint kérői is akadnak elegen, több Premier League-klub, köztük a Chelsea érdeklődéséről lehet hallani.

043_dpa-pa_140050818.jpg

Fotó: Eurosport

Míg a Bayernnél bizonytalan a helyzete, Joachim Löw a német válogatottnál továbbra is erősen számít rá.
„Nehéz időszakon van túl, térdszalag szakadásból felgyógyulva, gyorsan a legmagasabb szintre kellett jutnia, és már a Bajnokok Ligája döntőjében pályára lépett. Egy térdszalag szakadásból visszatérő játékosnak sok időre van szüksége, hogy visszanyerje régi formáját, elég csak ránézni Leroy Sané-ra. Sülében hatalmas lehetőségek vannak, ezt látom, és építek is rá” - idézte a Kicker a németek szövetségi kapitányát.
A Bayern München a hétvégén a Borussia Dortmundot fogadja. A dortmundiak csak az ötödik helyen állnak a tabellán, így ezúttal más tétje lesz a rangadónak, mint az elmúlt években. Ennek ellenére a Borussia beleszólhat a bajnoki cím alakulásába. Ha pontokat rabolnának a Bayerntől, nagy szívességet tennének a Lipcsének, Gulácsiék egy esetleges Bayern-vereség esetén átvehetnék a vezetést a tabellán. Pavard továbbra is hiányzik, Niklas Süle tehát a BVB ellen újabb lehetőséget kap, hogy bizonyítsa, fontos játékosa a Bayernnek. 
via eurosport. de
Bundesliga
Ismét elbúcsúzhatunk az egymás nyakába szotyizós meccsektől a Bundesligában
02/12/2021 15:21
Bundesliga
A Bayernnek ki kell szabadulnia támogatója fojtó öleléséből - a botrányos közgyűlés, jogász szemmel
30/11/2021 14:58