A német labdarúgó-bajnokságban második RB Leipzig 2026-ig szerződést hosszabbított Szoboszlai Dominikkal, a magyar válogatott középpályásával.

A lipcsei klub honlapján olvasható közlemény szerint a húszéves futballista az elmúlt hetekben már együtt edzhetett társaival, miután makacs ágyéksérüléséből felépült.
Szoboszlai tavaly decemberben szerződött Salzburgból Lipcsébe, a megállapodás eredetileg 2025-ig szólt, ám a sérülés miatt a középpályás eddig nem tudott pályára lépni a szintén magyar válogatott kapus Gulácsi Pétert, valamint a védő Willi Orbánt is foglalkoztató csapatban.
Labdarúgás
Szoboszlai: Az elmúlt időszak nem volt egyszerű, sem fizikailag, sem mentálisan
TEGNAP 09:07
Az RB Leipzig hozzátette, Szoboszlai csütörtökön elhagyja az együttest és Magyarországra utazik, hogy együtt készüljön válogatott csapattársaival a június 11-én kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra.
"Természetesen nem így képzeltem az első félévet az RB Leipzignél, hiszen tavasszal szerettem volna a pályán segíteni a csapatot, de ez sajnos nem így alakult" - idézte a játékost a lipcsei egyesület honlapja. A Szoboszlai hozzátette, a klub az első pillanattól kezdve minden támogatást és bizalmat megadott neki ahhoz, hogy sérüléséből sikeresen felépüljön.
"A szerződés meghosszabbítása ebben a nehéz helyzetben egy újabb erős bizonyíték arra, hogy hosszabb távon akarunk együtt dolgozni és sikereket elérni" - folytatta.
A magyar válogatott az Eb F csoportjában a címvédő portugálokkal, a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel játszik majd.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Kiújult Szoboszlai sérülése, kihagyja az Eb-t
01/06/2021 10:47
Labdarúgás
"Azért nálunk a kerethirdetés nem úgy néz ki, mint a németeknél"
12/05/2021 09:19