A Bayern München világklasszis lengyel csatára, Robert Lewandowski remek hasonlatot alkalmazva 

beszélt Jürgen Kloppal való kapcsolatáról, mondván, hogy a Liverpool mostani főnöke volt az a „rossz tanár”, aki elindította őt a nagyszerűség felé vezető úton.

Miután tizenéves éveiben nehéznek találta az életét, Lewandowski a Znicz Pruszkow és Lech Poznan csapatában elkezdett rendszeresen gólokat szerezni, ami 2010-ben komoly előrelépést hozott neki, mivel a Borussia Dortmundhoz szerződött. Lewandowski helyzete kezdetben nem volt zökkenőmentes a Bundesligában, mivel a számára teljesen idegen 10-es poszton szerepeltették, és Klopp edzései miatt nem volt könnyű dolga. 
Első, Németországban töltött szezonjában 33 Bundesliga-mérkőzésén nyolc gólt szerzett - többnyire csereként, a meccsek hajrájában pályára lépve -, ezzel járult hozzá a bajnoki cím elnyeréséhez, azt ő is elismerte, hogy nehézségekbe ütközött az új környezetéhez való alkalmazkodás során.
Bundesliga
Lengyel sajtó: Lewandowski döntött, a nyáron elhagyja a Bayern Münchent
12/04/2022 11:43
Lewandowski szerint Klopp olyan edző, akiért tűzbe mennének a játékosai | Eurosport
A Bayern München csatára, Robert Lewandowski félelmet kelthet kontinens szerte a védők szívében, de pályafutása csúcsán sem felejtette el az embert, aki fiatal reménységként segítette őt a világklasszissá válás útján: Jürgen Kloppot, aki a Borussia Dortmundnál volt az edzője. Lewandowski mindössze 22 éves volt, amikor csatlakozott Klopp Dortmundjához 2010 nyarán, amely az első hazáján, Lengyelországon kívüli klubja volt.
A dolgok felértékelődtek a Bajnokok Ligájában a Marseille ellen elért vereséget követően, 2011 szeptemberében. Lewa szembeszállt Kloppal, és megkérdezte német menedzserét, mit akar tőle pontosan. Annak ellenére, hogy németje ebben a szakaszban még hiányos volt,  a lengyel válogatott támadó megfelelt a tőle elvártaknak, és olyan mértékben kivirágzott a BVB, hogy megnyerték második Bundesliga-címüket, mielőtt Lewandowski eligazolt volna a Bayern Münchenbe.
Feltárva, hogyan alakult a kapcsolata Kloppal, a lengyel ezt mondta:
"Jürgen nemcsak apafigura volt számomra. Edzőként olyan volt, mint a 'rossz' tanár. És ezt a szó legjobb értelmében értem. Hadd magyarázzam meg. Gondoljunk vissza arra az időszakra, amikor még iskolába jártunk. 
Melyik tanárra emlékszünk a legjobban? Nem arra, aki megkönnyítette az életünket, és soha nem várt tőlünk semmit. Nem, nem, nem. A rossz tanárra emlékszünk, arra, aki szigorú volt velünk. Aki nyomást gyakorolt ránk és mindent megtett azért, hogy a legjobbat hozza ki belőlünk. Ez az a tanár, aki jobbá tett, igaz? És Jürgen ilyen volt." - nyilatkozta Lewandowski.

Lewandowski-Klopp-min.jpg

Fotó: Eurosport

Minden sorozatot figyelembe véve, Lewandowski 186 mérkőzésen 102 gólt szerzett, és 42 asszisztot osztott ki Klopp irányítása alatt, és együtt dupláztak Németországban 2012-ben, nyertek német Szuperkupát 2013-ban és 2014-ben, és játszottak döntőt a Bajnokok Ligája 2012/2013-as szezonjában. 2020 talán legjobb teljesítményt nyújtó futballistája folytatta a tanár-diák hasonlatot, hogy jobban megvilágítsa Jürgen Klopp szerepét a saját és a csapat fejlődésében. 
"Nem volt megelégedve azzal, nem hagyta, hogy csak négyes értékű diák legyek. Jürgen csillagos ötös tanulókat akart. Nem maga miatt akarta, hanem értünk. Rengeteget tanultam tőle. Amikor megérkeztem Dortmundba, mindent gyorsan meg akartam csinálni: erős passz egy érintésből. Jürgen megmutatta, hogy nyugodjak meg - ha szükséges, két érintéssel is passzolhatok. Teljesen ellentétes volt a természetemmel, de hamarosan újabb gólokat szereztem." - zárta mondandóját a lengyel csatár.
Lewandowski a Bayernbe költözése óta továbbra is uralja a Bundesliga góllövőlistáját, és a FIFA decemberben az Év legjobb játékosnak választotta. 
Az élete legjobb szezonját záró Lewandowski ezt a szintet várja magától még éveken át | Eurosport
Robert Lewandowski 55 (!) góllal zárta a 2019/2020-as idényt a Bayern München színeiben. Augusztusban betöltötte a 32. életévét, de úgy véli, hogy még éveken át képes lesz ilyen mennyiségű góltermésre. Lewandowski 10. Bundesliga-szezonja volt az eddigi legjobb, úgy triplázott a Bayernnel, vagyis nyerte meg a német labdarúgó-bajnokságot, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját, hogy mindegyik sorozatban gólkirály lett, a sportág történetének első futballistája lett, akinek ez sikerült.
via goal.com
Bundesliga
Lewandowski megsérült egy edzésen, aggódhat a Bayern a Bajnokok Ligája negyeddöntője előtt
15/03/2022 15:51
Bundesliga
"Az új kezdet pozitív hatásaiban" bíznak a Herthánál, Dárdai utódját is kirúgták
13/03/2022 11:31