Két nappal azután, hogy 

bejelentette

 visszavonulását, a németek világbajnok focistája, Kevin Grosskreutz aláírt egy amatőr klubhoz. 15 év profifutballt követően a Borussia Dortmunddal BL-döntőig jutó játékos visszatért a gyökerekhez, és egy dortmundi amatőr egyesületnél focizik tovább.


Mindössze 32 évesen jelentette be visszavonulását a német válogatottal 2014-ben világbajnoki címig jutó Kevin Grosskreutz. A történetben azonban van egy kis csavar, a játékos ugyanis nem hagy fel végleg a focival, két nappal aktív pályafutása lezárása után aláírt egy dortmundi amatőr egyesülethez. A német hatodosztályban szereplő TuS Bövinghausen hivatalosan is bejelentette, hogy náluk folytatja a játékos, aki 2023-ig írt alá. A focista személyes okok miatt döntött az egyesület mellett, a pálya 15 percre van lakhelyétől, és egy régi jó barátja is ott focizik. 
Csak szeretnék jól szórakozni, és a barátokkal együtt játszani”- nevezte meg céljait Grosskreutz.
Bundesliga
Hamis volt az oltási igazolványuk, eltiltották a brémai edzőket
26/01/2022 17:51
A  32 éves német elárulta, azért döntött úgy, hogy profiként abbahagyja, és helyette amatőrként folytatja, mert így továbbra is élvezheti a játékot, de családjára is több ideje marad. Emellett jóval nagyobb figyelmet szeretne fordítani néhány éve működő dortmundi éttermére, ahol egyébként Erling Haaland ingyen vacsorázhat egy éven át. Grosskreutz ezzel jutalmazta meg a Borussia Dortmund norvég csatárát, amiért októberben a Schalke elleni rangadón góllal és remek teljesítménnyel vette ki részét a nagy rivális legyőzéséből.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon Tus Bövinghausen (@tusboevinghausen) által megosztott bejegyzés
Grosskreutz a Rot Weiss Ahlenben kezdte karrierjét, majd gyermekkori álmát megvalósítva, kedvenc csapatában, a Borussia Dortmundban vált hatalmas közönségkedvenccé. 2009 és 2015 között játszott a Borussiánál, ahol két bajnoki címig, Bajnokok Ligája-döntőig és Német-kupa-győzelemig jutott. Tagja volt a 2014-ben világbajnoki címet szerzett német válogatottnak, igaz, egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára. Karrierje utolsó időszakában a Galatasaray-ban és a Vfb Stuttgartban is megfordult, majd a másodosztályú Darmstadtban és a harmadosztályú KFC Uerdingenben játszott. Utóbbi októberben bontotta fel a világbajnok játékos szerződését, így Grosskreutz egyesület nélkül maradt, majd pár hónappal később lezárta profi pályafutását.
Grosskreutz már visszavonulásakor, a közösségi médiában közzétett videójában megjegyezte, hogy nem szeretne végleg felhagyni a focival, és szívesen visszatérne gyökereihez. Ezt meg is tette, és ígéretét betartva, tényleg leigazolt egy amatőr csapathoz.   
Bundesliga
Schäfer András: "Érzem a bizalmat, jó helyre jöttem"
22/01/2022 17:38
Bundesliga
Elhunyt a "másik" Császár
19/01/2022 17:40