Véget ért a karanténkötelezettség Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője számára, akinél április 15-én mutatták ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Pénteken ismét együtt edzhet szinte az egész csapat, de a norvég kapus, Rune Jarstein a mostani idényben már nem léphet pályára, mert nála súlyos volt a fertőzés lefolyása. Rajta és Dárdain kívül Admir Hamzagic másodedző, a játékosok közül pedig Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt betegedett meg - a következő néhány napban még ők sem edzhetnek -, de az egész csapatnak elszigeteltségbe kellett vonulnia április 16-án.
Mivel a Hertha BSC három bajnokiját el kellett halasztani, 13 nap alatt öt mérkőzést kell majd játszania. Mainzban hétfőn, a Freiburg ellen jövő csütörtökön lépnek pályára a fővárosiak, az Arminia Bielefeldet pedig jövő vasárnap fogadják. Az élvonatól már biztosan búcsúzó Schalke 04 vendégeként május 12-én lépnek pályára, az 1. FC Köln ellen 15-én, a Hoffenheim otthonában pedig 22-én szerepelnek.
Labdarúgás
Nem számíthat a Hertha egyik alapemberére Dárdai a hajrában
07/05/2021 14:21
A Hertha jelenleg a kiesést jelentős 17. helyen áll a tabellán, három pontra az osztályozós pozícióban lévő 1. FC Kölntől.
A berliniek a karantén lejárta után gyakorlatilag újból elszigetelődnek a liga döntése nyomán, amely hétfőtől kétlépcsős karanténnal szeretné biztosítani, hogy a bajnokság befejeződhessen.
Forrás: MTI
"Felkészültek vagyunk, és reméljük, ezt a pályán is viszontlátjuk majd" - mondta Arne Friedrich sportigazgató, aki a bennmaradásért folytatott küzdelmet elsősorban mentális feladatnak tekinti.
"Nem lesz mentség. Három meccsel kevesebbet játszottunk, mint a többiek, és négy pontra vagyunk a bennmaradó helytől. Csak rajtunk múlik" - szögezte le.
Bundesliga
Szalaiék ikszeltek a fertőzéshullám után visszatérő Dárdaiékkal
03/05/2021 18:16
Labdarúgás
Dárdai: Ha négy pontot szerzünk, akkor már nem leszünk kieső helyen, nincs ok idegeskedni
26/04/2021 12:16