Sok büszkeségre nem adhat okot a Tasmania Berlin rekordja, ők mégis úgy érzik, hogy a 31 mérkőzéses nyeretlenségi sorozat a klub identitásának része. Kevesen drukkolnak ma jobban a Schalke csapatának, hogy végre nyerjenek 30 meccs után. A történelmi szezonról most a csapatkapitány mesélt.


A Schalke a hétvégén beállíthatja a Bundesliga legrosszabb csapatának a rekordját, úgy, hogy lassan már egy éve nem nyertek bajnoki meccset. A klub játékosainak önbizalma ennél már nem is lehetne mélyebben,a válság pedig megmutatkozik a vezetőségen is.
A saját drukkereiken kívül Berlinből is nagy támogatást kapnak, egészen sajátos okok miatt. A Tasmania Berlin manapság a helyi ötödik ligában játszik, hírnevüket pedig az 1966/67-es, egyetlen Bundeliga szezonjuknak köszönhetik, ahol a nyeretlenségük mellett még több negatív rekordot állítottak fel.
Bundesliga
Schäfer András: "Érzem a bizalmat, jó helyre jöttem"
22/01/2022 17:38
Egyre nagyobb a baj a szezonban még nyeretlen hétszeres német bajnoknál | Eurosport
Megállíthatatlanul robog a szakadék felé a bajnokságot pocsék formában kezdő Schalke. Nem elég, hogy nyolc fordulót követően még nyeretlen a csapat, és a Bundesliga utolsó helyén áll, de a belső feszültségek is egyre inkább a felszínre törnek. Legutóbb Nabil Bentalebet függesztették fel, majd pedig Vedad Ibisevic szerződését bontották fel.
A második világháború utáni kettéosztott Németországban már a Bundesliga 1963-as megalakulásakor komoly szerepet játszott a politika, a döntéshozók számára mindig fontos szempont volt, hogy legyen az élvonalban nyugat-berlini klub. Akkor a regionális liga nyertese a Hertha lett a kiválasztott csapat, akik azonban '65-ben súlyos büntetést kaptak. A Berlini fal felhúzása után komoly nehézségekbe ütköztek a játékosigazolások terén, így kénytelen voltak "extra prémiummal" meggyőzni egyeseket, hogy érdemes Berlinbe költözni. Miután kiderültek a könyvelésbeli problémák kizárták őket, így viszont gyorsan keresni kellett egy berlini csapatot a helyükre. 
A szezon kezdete előtt 3 héttel a választás a Tasmaniára esett, akiknek gyorsan össze kellett szedniük az éppen nyaralásukat töltő játékosaikat. Sajnos nem voltak olyan sikeresek, mint '92-ben a dánok az EB-n. A történelmien sikertelen szereplésükről a csapat kapitánya, Atze Becker mesélt:
"Az egész csapat a nyári vakációját töltötte Európa minden pontján. Én a családommal voltam a Balti-tenger partján, amikor a strandon odajött hozzám valaki és megkérdezte, hogy mit keresek még itt. Nem is értettem mire gondolhat, amikor megkérdeztem, akkor mondta, hogy a DFB úgy döntött, hogy a Tasmania feljut a Bundesligába, úgyhogy rögtön indultam is vissza edzeni."
Az eufória akkora volt, hogy az első mérkőzésre a teltházas Olimpiai Stadionban került sor, 80000 néző előtt, ahol sikerült győzni is. A realitás viszont hamar beköszönt, a kimaradt felkészülés megbosszulta magát.
"Az első meccsen még a fellegekben jártunk, de 5-6 forduló után már egyértelmű volt, hogy nem vagyunk elég jók. A mélypont a Medierischer SV elleni 9-0-ás vereség volt, az teljesen elvette a maradék önbizalmunkat is."
A szezon hátralévő részén a negatív rekordok sorát "sikerült" felállítani. A legkevesebb néző (827), a legkevesebb rúgott (15) és a legtöbb kapott (108) gól. 8 pontot szereztek, idegenben csak egyet, a kiesés után többé nem is kerültek a Bundesliga közelébe se. Manapság az ötödosztályban játszanak és nagyon szeretnék megőrizni a legrosszabb Bundesliga csapat címét. Becker egy rövid jótanáccsal is szolgálta a Schalke számára: 
"Csak annyit mondhatok a Schalkénak, hogy próbáljanak a saját tempójukban játszani, gondoljanak a drukkereikre. Sosem szabad feladni, a sport és főleg a labdarúgás már többször bebizonyította, hogy lehetetlen nem létezik."
DW.com
Bundesliga
Elhunyt a "másik" Császár
19/01/2022 17:40
Bundesliga
Ügynöke nyíltan beszél a lehetséges klubjairól, de Haalandot már zavarja, ha a jövőjéről kérdezik
18/01/2022 17:43