Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Matthäus szerint Kahn hazudik Nagelsmann ügyében

Minich Réka

Frissítve 02/04/2023 - 12:13 GMT+2

Újabb sajtónyilvános csata zajlik a Bayern München két korábbi legendája között. Lothar Matthäus szerint Oliver Kahn hazudik arról, hogy hogyan váltak meg Julian Nagelsmanntól, amiben a korábbi edző ügynökségének szavai is megerősítik. Kahn ennek ellenére megalapozatlannak tartja a vádakat.

Oliver Kahn, Lothar Matthäus

Fotó: Imago

Sokakat meglepett, hogy a Bayern München megvált Julian Nagelsmanntól, ráadásul a német edző a sajtóból értesült a kirúgásáról. Most Matthäus nyilvánosan szállt bele a klub vezetőibe.
Lothar Matthäus az elmúlt napokban már erősen kritizálta a Bayern vezetését azért, ahogy megváltak az edzőjüktől, de most személyesen Oliver Kahnt is hazugsággal vádolta meg.
„A Mia San Mia érzés elveszett. A vezetésnek muszáj volt lépnie a Bayer elleni vereséget követően, hiszen a hozzáállás problémás volt, ráadásul Tuchel szabad volt. A szurkolók ennek ellenére jogosan csalódottak.
Nagelsmann alatt nem volt elég kiegyensúlyozott a teljesítmény, ez nem megengedhető a Bayernnél. Korábban a klubot mindig megkülönböztette a többiektől, hogy igazi családi hangulat volt, mindig házon belül oldottuk meg a problémáinkat. Most ennek vége.”
Oliver Kahn viszontválasza sem hiányzott, szerinte korábbi csapattársa túl sokat foglalkozik a Bayernnel.
„Az első pillanattól fogva tudtuk, hogy bármi is lesz a döntésünk, arról Julian fog elsőként értesülni. Szerettünk volna beszélni vele, de a sajtóba hamarabb kiszivárgott az információ. Nem akartuk vele telefonon közölni a híreket, ha Lothar inkább ezt tette volna, az az ő dolga.”
Matthäus szerint Kahn szavai egyáltalán nem stimmelnek, egyszerűen az időrendiség nem stimmelhet.
Tudom, hogy Kahn hazudik.
Matthäus véleményét támasztja alá a Sports360 ügynökség nyilatkozata, akik Nagelsmannt képviselik.
„A Bayern nem próbált meg elérni minket. Julian Nagelsmann képviselői próbáltak kapcsolatba lépni Hasan Salihamidzic-csel, miután a sajtóban elkezdtek terjedni a hírek a kirúgásról, de nem sikerült választ kapniuk.”
Salihamidzic cáfolta ezeket az állításokat, valamint Kahn mellett is kiállt.
„Oliver igazat mond, bármikor tűzbe tenném érte a kezem. Juliant többször is próbáltam elérni, háromszor is hívtam, aztán a képviselőit is.”
A két korábbi csapattárs vitája addig fajult, hogy Kahn a Dortmund elleni derbi előtt az Allianz Arénában vetített videóüzenetben állt bele Matthäusba.
„Lothar, mégis mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy sárba tiportuk a Mia San Miát? Te már korábban is azt mondtad, hogy nincs, akkor mire gondoltál.”
Matthäus a meccs alatt szakkomentátorként dolgozott, ahol elmondta, hogy semmiképpen sem szeretné, ha a vitájuk háborúvá fajulna, szerint Kahn csak a csapat problémairól próbálja elterelni a figyelmet.
Forrás: eurosport.de
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés