Súlyos euró tízmilliókat megmozgató üzletek köttettek az elmúlt napokban olyan német labdarúgók kapcsán, akik épp egymást „váltják” abban az országban, ahova elszerződtek. Előbb az vált hivatalossá, hogy Timo Werner a Chelsea kék mezére cseréli a Leipzig piros-fehér szerelését, majd a már csaknem egy éve tartó Leroy Sané-saga végére került pont azzal, hogy bejelentették, a német válogatott játékos elhagyja Manchestert, és a City-től a Bayern Münchenhez szerződik.


A német futballban általános tendencia, hogy a rekordbajnok Bayern München rendszerint előbb-utóbb magához csábítja az országon belüli konkurens csapatok legjobb játékosait, ezáltal szinte egyeduralkodója a Bundesligának. Az utóbbi években a hazai piac letarolása mellett egyre inkább jut pénz a bajoroknál arra, hogy külföldről igazoljanak kész játékosokat, vagy épp hazacsábítsanak befutott német futballistákat. 2019. nyara óta tartotta magát a hír, miszerint a bajorok élénken érdeklődnek a Manchester City német válogatott szélsője, Leroy Sane iránt. A sérüléssel, hosszúra nyúlt tárgyalással, manchesteri ragaszkodással és Sané-féle hazatelepülési vággyal tarkított folyamat végére aztán a mögöttünk hagyott héten került pont, amikor a felek bejelentették az üzletet. 
Bundesliga
A Hertha bejelentette, hogy Dárdai vezetőedző marad
30/05/2021 13:20
A Bayern korábbi játékosa, a német válogatottal 2014-ben világbajnoki címet szerző Lukas Podolski ugyanakkor az üzletről nyilatkozva kijelentette, honfitársában bőven van még fejlődési potenciál.
„Úgy vélem, Sané nem érte még el mindazt, ami benne van, ehhez szüksége van még pár szezonra és némi tapasztalatra. Rendszeresen játszania kell a válogatottban is, és nyernie kellene egy világ- vagy Európa-bajnokságot.”
A Bayern újabb szöget ütött a Bundesliga koporsójába Sané megszerzésével | Eurosport
A Bayern München sikeresen lezárta a kissé hosszúra nyúlt Leroy Sané átigazolási ügyet, ezzel megszerezte azt a játékost, akire régóta ácsingózott, másrészt tovább erősítette amúgy sem gyenge keretét. Sané hazahozatalával a Bayern nagyon jót tett a német válogatottnak, ám a Bundesliga koporsójába sikerült egy újabb szöget beütnie, hiszen a szakadék a rekordbajnok és a többi csapat között így csak tovább nőtt.
A Bayern színeiben három idény alatt huszonhat gólt szerző 130-szoros válogatott Prinz Poldi szerint Leroy Sané fantasztikus hozzáadott értéket jelent majd korábbi csapatának, de nem szabad megelégednie azzal, ahol most tart. A jelenleg a török Antalyasport erősítő lengyel származású klasszis ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy Hansi Flick személye lehet Sané fejlődésének garanciája, ehhez elég csak a szezon közben beugró edző mérlegére pillantani. Podolski tökéletesen tisztában van a beugróból véglegesített mesterré előlépő Flick kvalitásaival, hiszen 2014-ben együtt nyertek világbajnoki címet Németországnak a brazíliai vb-n.

Lukas Podolski, Joshua Kimmich és Leroy Sané a 2016-os EB-n

Fotó: Eurosport

A Bundesligát zsinórban nyolcadszor megnyerő Bayern München játékosai jelenleg szabadságukat töltik, hamarosan azonban megkezdik a felkészülést a Bajnokok Ligája augusztusi folytatására. Az új szerzemény még nem állhat a bajorok rendelkezésére a Chelsea elleni hazai nyolcaddöntős visszavágó, és a várható továbbjutás esetén a portugáliai nyolcas döntő mérkőzései során sem, aki így a Podolski-féle fejlődési útnak leghamarabb a Bundesliga következő szezonjának rajtjánál vághat neki. 
via Goal.com
Bundesliga
Lewandowski rekordot döntött, kiesett a nagy múltú klub
22/05/2021 17:13
Bundesliga
Thomas Müller = Jolly Joker, mentor, lendület és szervezettség
20/05/2021 16:59