Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Lipcséből a Chelsea-be - a Bundesliga sztárja a Premier League-ben folytathatja

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/12/2022 - 20:16 GMT+1

A hírek szerint a Chelsea tető alá hozta az RB Leipzig támadójának, Christopher Nkunkunak a jövő nyáron történő szerződtetéséről szóló megállapodást. A 25 éves játékos szenzációsan szerepelt a német klubnál, a Bundesligában szinte szárnyal, de a világbajnokságról sérülés miatt lemaradt A Chelsea 70 millió euró körüli összeget fizethet a csatárért

A Lipcséből a Chelsea-be - a Bundesliga sztárja a Premier League-ben folytathatja

A hírek szerint a Chelsea tető alá hozta az üzletet, amelynek értelmében a francia válogatott és az RB Leipzig támadója, Christopher Nkunku jövő nyáron a Premier League-be igazol.
Nkunkut, aki sérülés miatt kihagyta a világbajnokságot, már hosszabb ideje kapcsolatba hozták a Chelsea-vel, miután a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában lenyűgöző teljesítményt nyújtott.
Fabrizio Romano információi szerint már minden le van fixálva, Nkunku 2023 júliusától a Chelsea-nél folytatja.
Az átigazolási díjat értelemszerűen nem hozták nyilvánosságra, de a 25 éves játékos valószínűleg jó sokba fog kerülni, mivel 2026 júniusáig szóló szerződése van a csapatával.
Egyes hírek szerint 70 millió euró körüli összegről beszélhetünk, a pénz pedig jól jön a Lipcsének, ahol már meg is találták az utódját, a Salzburgtól érkező Benjamin Šeško személyében.
Nkunku a 2022/23-as szezont kiváló formában kezdte, 23 mérkőzésen 17 gólt szerzett, ha az összes meccsét vesszük, de nem lehet elhallgatni, hogy ebből hármat a Bajnokok Ligájában jegyez.
Max Eberl, a Szoboszlai Dominikot, Willi Orbánt és Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig futballklub új ügyvezetője december elején azt nyilatkozta, a téli szünetben semmiképp sem tervez változtatni a kereten, de már akkor utalt arra, hogy Nkunku az érdeklődés középpontjában van, és nehéz lesz megtartani.
"Nem áll érdekünkben egy játékost sem eladni vagy igazolni, ezzel a csapattal képzeljük el a tavaszi folytatást is" - jelentette ki a sportvezető, aki legutóbb a Borussia Mönchengladbachnál dolgozott ügyvezetőként. Azt is elmondta, Nkunku mellett elképzelhető, hogy az osztrák Konrad Laimer az idény végén a Bayern Münchenhez szerződik.
picture

Christopher Nkunku

Fotó: Getty Images

Nkunku ugyan bekerült Didier Deschamps világbajnoki keretébe, de a katari tornát megelőzően egy edzésen összeszedett egy komolyabb sérülést: szalagszakadást szenvedett a bal térdében. A franciák Paul Pogba, N'Golo Kante és Karim Benzema mellett őt veszítették el a vb előtt, ami különösen nagy érvágásnak tűnt, de mint a mellékelt ábra mutatja - ugyebár épp döntőre készülnek a kékek -, nem okozott komolyabb gondot a hiányuk.
A csatár 2019 nyarán, mintegy 13 millió euróért érkezett a PSG-től Lipcsébe, Németországban pedig tényleg remekelt.
A nyolcszoros válogatott futballista remek formában játszott klubjában, 15 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett, ezzel jelenleg ő a legeredményesebb a Bundesligában. Az összes lipcsei meccsét tekintve (szám szerint 159) 64 gólt és 51 gólpasszt jegyez, de nagyon úgy fest, nem csak rajta szakíthatnak nagyot a Leipzignél: csapattársa, Josko Gvardiol a hírek szerint szintén érdekli a Chelsea-t, de az ő esetében még tényleg csak a pletykák fázisában járunk.
Forrás: Eurosport
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés