Fegyelmezetten akarja végigcsinálni a kötelező karantént Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának a vezetőedzője, akiről csütörtökön derült ki, hogy koronavírusos.

A magyar szakember otthonából tartott sajtótájékoztatót, melynek során beszámolt családjának egészségi állapotáról is.
"A feleségemet csúnyábban elkapta a betegség, mint engem, ő megszenvedi. Nekem csak a tagjaim fájnak, hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után. De nem sírok, nem panaszkodok, végigcsinálom ezt és kész" - jelentette ki a 45 éves tréner, majd így folytatta:
Serie A TIM
Van, amikor megéri edzőt váltani, de azért ez nem csodaszer
20/01/2022 15:57
"Sosem gondoltam volna, hogy elkapom a koronavírust. Tavaly a junior csapatnál mindennap több száz gyerekkel találkoztam, mégsem fertőződtem meg, egészen mostanáig. Az edzőpályán tudtam meg, hogy pozitív lett a tesztem" - mesélte.
Dárdai Pál és stábja, valamint a teljes keret április 29-ig marad házi karanténban, és a csapat május 3-tól pótolja majd a szövetség által elhalasztott három bajnokiját.
"Naponta 15-ször telefonálok segédedzőmmel és barátommal, Andreas "Zecke" Neuendorffal, figyelem a játékosok online edzéseit, és velünk lakó fiamat, az U16-osoknál játszó Bencét nyugtatom, aki szintén nem hagyhatja el a házat" - mondta az edző, aki tízperces kerékpárútra lakik az Olimpiai Stadiontól.
"Tulajdonképpen én csak vendég vagyok Németországban, de most igazán otthonosan érzem itt magam, nagyon kedvesek az emberek" - jelentette ki Dárdai, aki 1997 óta él Berlinben. "Sokan akarnak segíteni, bevásárolni vagy főzni nekünk, ennyit már meg sem tudnánk enni. Nagyon jólesik" - tette hozzá.
A csapat online tréningjeiről kifejtette, a futballisták futópadoznak, szobabicikliznek, erősítenek, és néhányuknak máris izomláza van. Akik - hozzá hasonlóan - kertes házban laknak, azok kinn labdával is gyakorolnak.
Vannak rosszabb dolgok is az életben. A bajnokságban a kezünkben van a sorsunk, de most az a legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg, illetve maradjon egészséges.
- összegzett Dárdai Pál.
A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.
Forrás: MTI
Bundesliga
Dárdait menesztették, de nem ő volt a Hertha legnagyobb problémája
29/11/2021 14:31
Bundesliga
Menesztette Dárdai Pált a Hertha
29/11/2021 10:27