Jamal Musiala lehet a Bayern jövőbeli sikereinek egyik alapembere.

A Bayern München kiesett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a PSG ellenében, a másfél szezon alatt mindent is megnyerő Hansi Flick bejelentette, hogy a nyáron távozik a kispadról, így nem csak jó dolgok történtek az elmúlt napokban a német rekordbajnoknál. De azon kívül is van azért okuk örömre, hogy menetelnek az újabb német bajnoki cím felé.
Ezt pedig Jamal Musiala szolgáltatja, aki a következő idénytől akár a kezdőcsapatban is egyre többször találhatja majd magát, olyan érett játékot nyújt támadó középpályásként, pedig csak februárban múlt 18.
Bundesliga
Ő még csak most 16 - új korrekordere van a Bayern Münchennek
09/01/2022 - 13:04
Musiala kétszer is betalált a Bundesliga 29. fordulójában, amikor a Bayern a Wolfsburg otthonában nyert 3-2-re, és a győzelemnek köszönhetően hétpontos előnyt szerzett a tabella élén. A német válogatott középpályás három védőt cselezett ki - táncolt körbe - az első találatánál, hasonlóan, ahogy egy héttel korábban az Union Berlin ellen sikerült neki. Egy látványos fejesgóllal pedig beírta magát a német labdarúgó-bajnokság történelemkönyvébe is mint legfiatalabb játékos, aki elérte a hat találatot.
Huszonhárom Bundesliga-szereplés van mögötte, még egy év sem a profi pályán, és csak 50 nap telt el azóta, hogy átlépte a felnőttkort. Musiala Max Meyert előzte meg a Bundesliga évkönyvében. Már ő a a müncheniek legfiatalabb debütánsa és német bajnoka, valamint a legfiatalabb gólszerzője a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában (17 esztendősen). A világ a lábai előtt hever.
"Jamal gyakran ragyog, és néha átengedi ezeket a tulajdonságait a többieknek. Attól függetlenül, hogy milyen képességekkel rendelkezik a labdával, olyan játékos, aki könnyedén a kapu elé tud kerülni. Lövéseket akar elkészíteni azzal, amit csinál, és ez valóban kulcsfontosságú. Annak ellenére, hogy varázslatos dolgokat tud csinálni a labdával, egy az egy ellen is helyzetbe tud kerülni, a kaput támadva. Ez egy igazán fontos tulajdonság, és ritka, főleg az ő korában. Aztán az a fejesgól! Az alapján, amit eddig láttam tőle, a fejelés nem az ő specialitása, de ahogy azt a labdát visszatette a hosszú sarokba ... Le a kalappal előtte!" – nyilatkozta csapattársáról Thomas Müller a bundesliga.com-nak.
Musiala 2019 júliusában, 16 éves korában csatlakozott a Bayernhez a Chelsea akadémiájáról.
"Jamal mindig kitűnt a nagyságával, a gólszerzői képessége már korán fenomenális volt. Ha azt nézem, hogy hat év alatt ilyen szintig eljutott, az büszkeséggel tölt el. Nyilvánvalóan tiszteli azokat a világklasszis játékosokat, akikkel a Bayern Münchenben játszik és tőlük sokat tanul. De belülről is tudom, hogy Jamal hisz magában, és el fogja hinni, hogy olyan jó lehet, mint ők, és azt hiszem, hogy ezt mutatja ebben a pillanatban. Amikor pályára lép, nem válik dühöngő szörnyeteggé, hanem egy csendes, tiszteletreméltó legényből világszínvonalú sportolóvá válik." - mondta róla annak a londoni magániskolának a futballigazgatója, Andrew Martin a CNN-nek, ahová Musiala fiatalkorában járt.
via bundesliga.com
Bundesliga
Olyan gyémántot talált a Bayern München, akinek mágnes van a lábában
20/12/2021 - 05:31
Világbajnoki-selejtező UEFA
Felfedezője szerint Aranylabdát nyer a jövőben a német válogatott fiatal csillaga
12/10/2021 - 16:59