Újabb tehetséges amerikai focista tűnt fel a Bundesligában. A 19 éves Matthew Hoppe az előző fordulóban mesterhármasával megmentette a Schalkét attól, hogy Bundesliga nyeretlenségi rekordot döntsön. A fiatal focista az Egyesült Államokból a Barcelona egyik akadémiáján át került Németországba, és szeretne hasonlóan sikeres lenni, mint a német bajnokságban egyre nagyobb számban jelen lévő honfitársai.


A Schalke számára komoly tétje volt a Hoffenheim elleni mérkőzésnek a Bundesliga múlt heti fordulójában. A Ruhr-vidéki együttesnek győznie kellett ahhoz, hogy ne döntse meg a Tasmania Berlin 1965-66-os nyeretlenségi rekordját. A szebb napokat is megélt Schalke 30 mérkőzés óta nem nyert Bundesliga-mérkőzést, egy hiányzott ahhoz, hogy utolérje a Tasmania 31-es sorozatát. A Hoffenheim ellen azonban többek között Matthew Hoppe mesterhármasának köszönhetően 4:0-ra győzött a tabella utolsó helyét elfoglaló együttes.
Nagy az öröm Gelsenkirchenben: nem lesz rekorder Schalke | Eurosport
Megszakadt a Schalke közel egy éve tartó nyeretlenségi sorozata a német labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján, amelyen Sallai Roland góllal járult hozzá a Freiburg kiütéses győzelméhez. A Schalke hazai környezetben bizonyult jobbnak 4-0-ra a Hoffenheimnél. A 19 éves Matthew Hoppe klasszikus mesterhármast ért el, a negyedik gólt a 23 éves marokkói Amine Harit szerezte a 80.
Bundesliga
Letartóztatták a Stuttgart játékosát, nemi erőszak lehet a vád
11/06/2022 19:43
A csúnya rekordot sikerült elkerülniük, ennek ellenére a kiesés elleni küzdelem még így is elég komoly kihívásnak ígérkezik a Schalke számára, egy 19 éves amerikai juthat főszerephez ebben a harcban. Egyre több Egyesült Államokból érkező focista hívja fel magára a figyelmet a Bundesligában, az időközben már a Juventushoz, illetve a Chelsea-hez szerződött Weston McKennie és Christian Pulisic mellett említhetnénk a dortmundi Gio Reynát és a lipcsei Tyler Adamst is. Vajon Matthew Hoppe lesz a Bundesliga legújabb amerikai szenzációja?
A 19 éves focista a nagy múltú Schalke legfiatalabb olyan játékosa lett, aki mesterhármast szerzett, és ő az első amerikai a Bundesligában, akinek ez sikerült. Egyébként is csak két olyan focista van a német bajnokságban, aki nála fiatalabban három találatot jegyzett egy mérkőzésen, 1965-ben a frankfurti Walter Bechtoldnak, és tavaly Erling Haalandnak sikerült az amerikainál is fiatalabban három gólt berámolni.
Berlinből drukkolnak a legjobban a Schalkénak, a Tasmania nem akar osztozni a legrosszabb csapat címen | Eurosport
Sok büszkeségre nem adhat okot a Tasmania Berlin rekordja, ők mégis úgy érzik, hogy a 31 mérkőzéses nyeretlenségi sorozat a klub identitásának része. Kevesen drukkolnak ma jobban a Schalke csapatának, hogy végre nyerjenek 30 meccs után. A történelmi szezonról most a csapatkapitány mesélt.
Hoppe 2001-ben Kaliforniában született. Az Egyesült Államokban kezdett el focizni, 2017-ben bekerült a Barcelona egyik USA-ban működő akadémiájára. Második szezonjában az akadémián 20 mérkőzésen 29 gólt szerzett, ötször jegyzett mesterhármast. Ezzel pedig el is érte, hogy a játékosmegfigyelők észre vegyék őt.
2019 nyarán sikerült Európába szerződnie. A Schalke meglátta a tehetséget a fiatal focistában, aki már közel állt ahhoz, hogy inkább egyetemre menjen, és profi karrier helyett a San Diego-i Egyetem csapatában folytassa. Ehelyett azonban érkezett a német kaland, és Hoppe a Schalke U19-es együttesében kapott lehetőséget. Három gólt szerzett, mígnem márciusban a járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot, utána már inkább az U23-as csapatban lépett pályára. Ott egyébként nem volt túl eredményes, mindössze egyszer talált a hálóba 16 mérkőzésen. A nagycsapatnál mégis meglátták benne a fantáziát.

Schalke-Hoppe.jpg

Fotó: Eurosport

Az idei szezonban a felnőttek között is megkapta a lehetőséget az amerikai, novemberben a Borussia Mönchengladbach ellen debütált a bajnokságban. Múlt hétvégén mindössze harmadik Bundesliga-mérkőzésén játszott, a rutintalanság ellenére megszületett első Bundesliga-gólja. Majd egészen hihetetlen módon, rögtön második és harmadik találatát is ünnepelhette, s ami még több, megmentette a kellemetlen rekordtól a Schalkét, igazi hőssé vált Gelsenkirchenben.
Hoppe 191 centiméter magas, atletikus és erős csatár, aki minden egyes labdáért kőkeményen megharcol. Környezetében úgy látják, hogy rendkívül elhivatott, de két lábbal a földön jár.
A Schalkénak eddig nem sok oka volt ünnepelnie az idei szezonban, Matthew Hoppe feltűnése azonban kis fényt jelenthet Gelsenkirchenben, az amerikai pedig bízhat abban, hogy egyre fontosabb szerep hárul rá csapatánál. 
részben via és via
Bundesliga
Lengyel sajtó: Lewandowski döntött, a nyáron elhagyja a Bayern Münchent
12/04/2022 11:43
Bundesliga
Lewandowski megsérült egy edzésen, aggódhat a Bayern a Bajnokok Ligája negyeddöntője előtt
15/03/2022 15:51