Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

1 millió fontos heti fizetést akar Haalandnak az ügynöke

Takács Márton

Publikálva 12/04/2021 - 10:55 GMT+2

A hírhedt ügynök, Mino Raiola heti egymillió fontos fizetést harcolna ki ügyfele, Erling Haaland számára, akármelyik klubhoz is igazol a nyáron.

Haaland számára a határ a csillagos ég

Fotó: Getty Images

Messi feleennyit keres, a norvég lehet a világ legjobban fizetett labdarúgója.

A Mirror értesülései szerint Mino Raiola futballügynök célja heti 1 millió fontos bér biztosítása egyik legkapósabb ügyfele, Erling Haaland szám(láj)ára. Raiola már tárgyalt a Barcelonával és a Real Madriddal, de a Manchester City, a Liverpool, a Chelsea és a Manchester United is az érdeklődők között van. Az ilyen brutális bérigényt igazából csak a Paris Saint-Germain és a ManCity engedhetné meg magának.
Ez a tervezett fizetés egészen elképesztő, és jól mutatja, hová tart a futball a Raiolához hasonlók miatt.
A 20 éves norvég középcsatár értékét 154 millió fontra taksálják, szerződése 2024 nyaráig köti őt a Borussia Dortmundhoz, de ha valamit biztosra lehet venni, az az, hogy nem marad addig a BVB-nél. Jelenleg Lionel Messi a világ legjobban fizetett labdarúgója, aki a Barcelonában heti nettó 500 000 angol fontot vihet haza. Raiola ennél többet akar Haalandnak, és elmondta az érdeklődő egyesületeknek, hogy védence statisztikája annyira túlhalad minden előzetes várakozást, olyan eredményes, amely egyedivé teszi a támadót.
Haaland ebben a szezonban 41 mérkőzésen 39 gólt szerzett eddig klub- és válogatott színekben, miután az előző idényben a Red Bull Salzburgban és a Dortmundban játszva 38 meccsen 40 találattal zárt. Az ilyen számok határozottan Messi és Cristiano Ronaldo felségterületének számítottak eddig, Raiola úgy véli, Haaland készen áll arra, hogy hamarosan elhomályosítsa mindkettőjüket - és a világ legkíméletlenebb csatárává váljon.
picture

Jérôme Boateng (l.) im Sprint-Duell mit BVB-Star Erling Haaland (r.)

Fotó: Getty Images

Az még hátravan, hogy ezt a rekordot elérje a norvég, egy másikat sikerült megdönteni a hétvégén. A Dortmund 3-2-re győzte le a Stuttgartot a Bundesligában, ő pedig a leggyorsabb játékossá vált a német ligában. 36,04 km/h-s sebességet mértek nála a Mercedes-Benz Arénában, ami a leggyorsabb időt a német élvonalbeli labdarúgók közül ebben a szezonban.
Ezzel felülmúlta az előző csúcstartót, a Bayern Münchenben futballozó Alphonso Davies-t, aki 35,9 km/h-s sebességgel tartotta az első helyet. A Bayern francia szélsője, Kingsley Coman a harmadik 35,18 km/h-s sebességgel.
via Mirror
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés