Ő a Bayern München egykori középpályása, aki aztán Joachim Löw segédje volt a 2014-ben világbajnok német labdarúgó-válogatottnál. De mit kell még tudni arról az emberről, aki a menesztett Niko Kovac helyét veszi át ideiglenesen a Bundesliga címvédőjénél?


Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, a Bayern München vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel. Szerdán az Olympiakosz elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen és szombaton a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón biztosan Hansi Flick pályaedző irányítja a csapatot.
A Bayernnél betelt a pohár, menesztették Niko Kovacot | Hosszabbítás
A Bayern München labdarúgóklub vezetősége vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel. "Csapatunknak az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye és eredményei azt mutatták, hogy cselekednünk kell. Vasárnap nyílt és komoly beszélgetést folytatunk Nikóval, és arra a megállapodásra jutottunk, hogy a továbbiakban már ne ő legyen a vezetőedző.
Bundesliga
Kiharcolta a feljutást, majd visszavonul - Mario Gomez felhagy a profi futballal
29/06/2020 09:48
A német sajtó a lehetséges utódok közül azóta a  Manchester Unitedtől tavaly decemberben menesztett portugál Jose Mourinhót, a Juventustól nyáron távozott olasz Massimiliano Allegrit, az elmúlt szezon végén az RB Leipziget elhagyó német Ralf Rangnickot és a holland Erik ten Hagot nevesítette, aki korábban már dolgozott a Bayern második csapatával.
Mourinho, Allegri és Rangnick neve is felröppent a Bayern Münchennél | Hosszabbítás
Több világhírű tréner neve is felröppent a Bayern Münchennél, miután a labdarúgóklub vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel. A német sajtó a lehetséges utódok közül a Manchester Unitedtől tavaly decemberben menesztett portugál Jose Mourinhót, a Juventustól nyáron távozott olasz Massimiliano Allegrit, az elmúlt szezon végén az RB Leipziget elhagyó német Ralf Rangnickot és a holland Erik ten Hagot nevesítette, aki korábban már dolgozott a Bayern második csapatával.
Bemutatjuk az 54 éves szakembert, akire most néhány hétig biztosan reflektorfény vetül.

1. ismerős arc a Bayernnél


Hans-Dieter Flick a festői Heidelberg városában született 1965-ben, a német futball alsóbb osztályú bajnokságában, a Sandhausenben 1982 és 1985 között futballozott. 20 éves korában figyelt fel rá a Bayern München, öt évet töltött a bajoroknál, 137 mérkőzésen szerepelt, és négy bajnoki címet szerzett velük, valamint az 1986-os Német Kupa is az övék lett. A támadó középpályás Kölnbe igazolt, de miután komoly sérüléseket szenvedett, 1992 szeptemberében játszotta utolsó meccsét a Bundesligában, mielőtt úgy döntött, hogy 28 évesen befejezi pályafutását.

2. hívta a VfB Stuttgart, de ő inkább banktisztviselő lett


Flick karrierje azonban könnyen más irányba kanyarodhatott volna. 18 éves korában részmunkaidőben egy bankfiókban dolgozott, amikor megkapta - és visszautasította - a VfB Stuttgarttól érkező ajánlatot, amely az 1983/84-es német bajnokságot nyerte meg. 
"A bankban szerettem volna befejezni a képzést" - mondta Flick 2014 januárjában. "De a VfB azt mondta, hogy ha ezt csinálom, akkor a tartalékcsapatban kell játszanom, azt pedig nem akartam. Szerettem volna valami támaszt, mert nem tudtam, mennyi ideig leszek képes futballozni."

Flick_Coutinho.jpg

Fotó: Eurosport

3. az edzővé válás útja


Az előre gondolkodás egy olyan vonás, amely Flicknél megmaradt a továbbiakban is, és megbizonyosodott arról, hogy a megfelelő időben kezdte el edzői karrierjét, 2003-ban megszerezte a profi licencét, miután befejezte a munkát az egykori hamburgi, dortmundi és hannoveri vezetőedző, Thomas Doll mellett. 
Az amatőr klub, a Bammental oldalvonalánál töltött évek után a Hoffenheim szerződtette vezetőedzőnek, és elősegítette a klub fejlődését az elkövetkező öt évben, a negyedik és a harmadik divízió közötti feljutást elérve, és előkészítve az utat Ralf Rangnick számára. Rangnick 2007-ben a Bundesliga 2-be juttatta a csapatot. Flick ezt követően egy rövid ideig a Red Bull Salzburg edzői stábjában tevékenykedett Giovanni Trapattoni felügyelete alatt, mielőtt az egész életét megváltoztató telefonhívás érte...

4. világbajnoki cím


2006. augusztus 23-án, mindössze egy hónappal azután, hogy Joachim Löw követte Jürgen Klinsmannt a német válogatott szövetségi kapitányi posztján, Flick lett Löw asszisztense. Érdekes véletlen egybeesés, hogy  Löw testvére, Markus volt az játékos, aki a Sandhausennél Flicket pótolta 1985-ben.
Ez volt az első alkalom, hogy a német válogatott szövetségi kapitánya és edzője is olyan személy lett, akik sosem képviselte hazáját a legmagasabb szinten (Flick kétszeres U18-as válogatott volt csak). De ez nem volt akadálya annak, hogy a duó a csapatot a csúcsra vezesse. Miután a 2008-as Európa-bajnokságon ezüstérmesek lettek, majd a 2010-es világbajnokságon harmadikok, a 2014-es brazil vb-n világbajnoki címig kormányozták a Nationalelfet. 

flick_2014_vb.jpg

Fotó: Eurosport

5. kitüntetés a szülővárosában


Ennek eredményeként 2015 novemberében Bammentalban tüntették ki, ez egy kisváros Heidelberg mellett, ahol feleségével, Silkével él. Ő a város legfiatalabb kitüntetettje, ahol sportboltot is működtet. Miután lelépett Löw mellől a világbajnoki diadalt követően, 2014 szeptemberében a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) sportigazgatói posztját foglalta el, és 2017 januárjáig töltötte be ezt a szerepet.
via bundesliga.com
Bundesliga
Hoeness szerint a Bayernnek nagyon jó esélye van a triplázásra
29/06/2020 09:45
Bundesliga
A korábbi aranylabdás Matthäus tárt karokkal várja Messit a Bundesligában
28/06/2020 13:00