Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kritizálta a sportigazgatót, ezért felfüggesztette a Schalke a fiatal játékosát

Eurosport
Eurosport

Publikálva 30/04/2018 - 19:07 GMT+2

Max Meyer szerződése idény végén lejár.

Fotó: Eurosport

A Schalke felfüggesztette Max Meyert, amiért a fiatal középpályás egy interjúban kritizálta a sportigazgatót, Christian Heidelt. A döntés értelmében Meyer nem vehet részt a csapat edzésein.

A vártnál is korábban, ráadásul viharos körülmények között ér véget Max Meyer schalkés pályafutása. A 22 éves középpályás azt már korábban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg idény végén lejáró szerződését, vagyis nyártól szabadon igazolható lesz, a mostani felfüggesztéssel pedig az is eldőlt, hogy többet nem lép pályára a Schalke színeiben. 
Meyer még februárban közölte döntését a vezetőséggel, azóta limitálták az első csapatnál betöltött szerepét. Az utolsó 10 bajnokin csak négyszer kapott lehetőséget, a kezdő tizenegynek pedig egyszer volt a tagja. A középpályás kapott kritikát is bőven, többek között azért, mert visszautasította a Schalke 5,5 milliós fizetést garantáló ajánlatát. 
Legutóbb Clemens Tonnies, a klub felügyelő bizottságának vezetője állította azt, hogy az érzelmek helyett a pénz volt a döntő motiváció.
A középpályás tulajdonképpen erre reagált, amikor a Bildnek nyilatkozott. "Ez soha nem a pénzről szólt. Máskülönben elfogadtam volna a második, megnövelt ajánlatot. Ezért tartom felháborítónak, amikor Clemens Tonnies próbálja úgy beállítani ezt az egészet, mintha a pénzről szólna minden."
"Azért akarom elhagyni a Schalkét, mert a továbbiakban nem kívánok Christian Heidel alatt dolgozni. Ez az igazság. Úgy érzem, hogy itt valóságos lelki terror zajlik. Közölte velem, hogy nem játszom több meccset, mert már nem látnak itt szívesen. Ezután próbáltak eladni, de amikor nem voltam benne, új szerződést ajánlottak. Ilyet nem csinálok" - mondta a játékos.
Meyer szerint a Schalke nyáron kinevezett edzője, Domenico Tedesco is közölte vele, hogy nem számíthat nagy szerepre. Később azonban kitalált neki egy mélyebb szerepkört, ami jól is állt a középpályásnak, és egészen a szerződéshosszabbítással kapcsolatos döntéséig alapembernek számított.
A klub közleményében Tedesco is megszólalt, amiben azt mondta, csalódott a játékos viselkedésében, és nem tudja hová tenni a nyilatkozatát. A közlemény további részében tagadták, hogy el akarták küldeni Meyert, és álláspontjuk szerint a középpályás elzárkózott a sportigazgatóval való találkozástól.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés