Mi történhet még? Kérdezhetik a csalódott brémai szurkolók. Távozott a sikert-sikerre halmozó sportigazgató, majd ugyanezt tette a legendás edző, Thomas Schaaf. Szépen sorban elfogytak a 2004-es duplázás és a 2009-es UEFA-kupa menetelés alapemberei. Utolsónak most nyáron a csapatkapitány, fair-play díj esélyes irányító, Aaron Hunt. Ő még tagja volt az egy évtizeddel ezelőtti utolsó brémai bajnokcsapatnak. Tényleg elmondhatjuk: egy új korszak kezdődik.
Ráadásul egy olyan korszak, amelynek vezetője ugyan egy tapasztalt edző lesz, Robin Dutt, aki a Freiburggal már bizonyította, hogy a szűkös erőforrás nála nem akadály, ám arra talán ő sem gondolt, hogy ennyire nem jön erősítés. A távozó Huntot a fiatal, vb-t megjárt bosnyák Hajrovic talán képes lesz pótolni. Abban is van ráció, hogy lehetőséget kell adni az U19-es Európa bajnokság gólkirályának Davie Selkének, aki a kupameccsen máris betalált (3-2 az Illertissen ellen). Jött még Fin Bartels a másodosztályú St. Paulitól, és Alejandro Galvez a spanyol Rayo Vallecanotól.

Fotó: Eurosport

Bundesliga
Manchester United: indul a bevásárlás?
29/06/2015 08:40
A távozók listája sokkal népesebb, kezdve a már említett Aaron Hunttal (Wolfsburg) és folytatva a pár éve nagy reményekkel érkező Mehmet Ekicivel (Trabzonspor), Lukas Schmitzcel (Düsseldorf), a saját nevelésű csatár, Füllkruggal (Nürnberg) , a nigériai Akpalával (Karabükspor), és zárva az ingyen távozókkal: Ignjovskival (Frankfurt) és a kapus Mielitzcel (Freiburg).
Összességében elmondható, hogy a legtöbb játékosán komoly eurómilliókat bukott a klub, és most már ott tart, hogy csak három klubnak van kevesebbet érő játékoskerete. Abból kettő a két újoncnak, a Kölnnek és a Paderbornnak. Tehát papíron is jöhet a kiesés elleni harc, amitől már tavaly is nagyon tartottak a szurkolók. Főleg úgy, hogy még komoly sérüléshullám is nehezíti Dutt dolgát. Jelen állás szerint Prödl, Bargfrede, Gebre Selassie, Obraniak és Yildirim sem lesz játékra kész állapotban szombatra, amikor az egyik rivális, a Hertha lesz az első ellenfél, idegenben. Majd egy másik, a Hoffenheim következik, amely úgy tűnik, hogy bombaformában kezdi az évet: legalábbis 9-et gurított a Palomanak a kupában.
Komoly pofonok jöhetnek tehát már az elején, és onnan ki tudja lesz- e egyáltalán megállás?
Bundesliga
Szalaiéktól igazolt a Liverpool
24/06/2015 07:16
Bundesliga
A Bayerntől igazolna az MU
02/06/2015 18:47